Президентська проповідь

Президентська проповідь

Після трьох тижнів відпочинку поза куполом Верховна Рада збирається на пленарне засідання. Якщо все буде добре, то перед парламентаріями нарешті виступить Президент України Віктор Ющенко зі щорічним посланням. Промова глави держави вже кілька разів переносилася через блокування трибуни ВР і нездатність сформувати порядок денний.

Українці подались у вікінги

Українці подались у вікінги

Це одна з угод, яку підписано в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Ющенка до Вільнюса. Власне транспортний коридор «Вікінг» діє з 2003 року — це шлях від одеського Іллічівська до Клайпеди довжиною 1700 км. На подолання його витрачається 58 годин. Завданням угоди про розвиток «Вікінга», яку підписали вчора міністри транспорту трьох країн — України, Білорусі, Литви, — є розбудова існуючих автодоріг та залізниць у цьому коридорі, спрощення митних процедур на кордонах.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зачіска «під Юлю»

Зачіска «під Юлю»

Якщо Президент сьогодні, як заплановано, таки звернеться нарешті до Верховної Ради зі своїм щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, то це, не виключено, буде останнє послання до українського парламенту глави держави, наділеного бодай такою владою. Звісно, проект Основного закону, запропонований Блоком Тимошенко, містить й інші зміни — зокрема, ґрунтовну реформу судової системи, перехід на контрактну армію тощо. Але головним і, безперечно, найважливішим на даному етапі як для його творців, так і для їхніх опонентів, є перерозподіл владних повноважень. БЮТ уже давно, спершу тишком–нишком, а потім уже й не приховуючи просуває до втілення ідею парламентської республіки. Ще трошки, і «колективна безвідповідальність», як називає парламентську республіку палкий прихильник президентської форми правління, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, запанує в Україні не на словах, а на підкріпленому нормами Конституції ділі.

«Болівар» не витримає

«Болівар» не витримає

Така позиція «самооборонців» була відома й раніше, втім лише вчора її офіційно оголосив лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко. Ще й додав, що це не лише його позиція, але й багатьох лідерів «Нашої України», які також вважають, що з Балогою прийшов час прощатися, і без варіантів. Бо «український Болівар не витримає людей з амбіціями керівників виконавчої влади». Про це міністр навіть кілька разів говорив із Президентом. Мовляв, якщо зняти Балогу з посади, БЮТ припинить власні конституційні ініціативи у ВР, які непогоджені з партнерами з «НУНС». Адже метою керівника СП нібито є розвал демократичної коаліції.

«По кепці» — і додому

«По кепці» — і додому

Цьогоріч увага до відзначення 225–ї річниці Чорноморського флоту в Се­васто­полі була прикута ще до початку урочистостей. Міністерство закордонних справ виступило проти проведення параду військами іноземної держави в українському місті, зазначивши, що святкування можливі лише на орендованих ЧФ РФ територіях і об’єктах.

Всі статті рубрики