Три хвилини, які вирішать усе

13.05.2008
Три хвилини, які вирішать усе

Після «Євробачення» Ані Лорак мріє виспатися, добре наїстися і 10 днів провести на Канарах.

Учора Ані Лорак із командою полетіла до Белграда, щоб на місці готуватися до «Євробачення». Запланувала всіх там вразити, але для цього співачці знадобиться щодня неперевшене вбрання. «Я навіть не уявляю, скільки в мене буде валіз. Мабуть, зо п’ять. Це ж треба взуття набрати, аксесуарів, косметики... Одна валіза буде лише із взуттям, інша — з косметикою. На мене звертатимуть увагу, бо вже сьогодні можна з упевненістю сказати — ми фаворити!», — зазначила Ані Лорак на прес–конференції перед від’їздом.

 

Справжня леді ніколи не скаржиться

На зустріч із журналістами артистка прийшла відразу після концерту на майдані. Майже одинадцята вечора. Після суботнього драйвово–емоційного вечора журналісти були вкрай втомлені і вже встигли задрімати на стільцях. Та втомити Ані Лорак, як виявилося, не так легко. Усміхнена співачка перед від’їздом зовсім не була схожа на «Шеді леді», тобто «Загадкову леді». У сценічному костюмі, з макіяжем, сяючими очима вона розказувала про останній підготовчий етап, пакування валіз, секрети підкорення Європи. Каже, що відчуває велику відповідальність, адже хоче виправдати любов українських глядачів, які вболіватимуть за неї. «На майдані я не просто так сказала, що серед моїх шанувальників є багато таких, які цієї миті чекали ще з 2004 року», — поділилася роздумами Лорак. Тоді, як ми пам’ятаємо, після невдалого національного відбору вона запевняла, що на «Євробаченні» її більше не побачать. Та справжня леді не вміє тримати образи. Це шкодить свіжості шкіри. Не вміє скаржитися... Із цього приводу Ані Лорак розповідає анекдот: «Ішов чоловік з ярмарку і мав п’ять копійок. Думав, що купити — одне яблучко чи мішок хріну. Вибрав хрін, бо його багато. Йде, їсть і плаче, примовляючи про себе: «Бачили очі, що купували. Тепер їжте, хоч повилазьте. Так і я, хотіла «Євробачення» — отримала. Тепер нема чого жалітися».

17 травня українська делегація влаштує в рамках «Євробачення» гучну вечірку. Минулого року найкращу забаву організували грузини. Цього року Ані Лорак планує перевершити колег і вразити всіх великим українським серцем і гостинністю. На вечірці обіцяє заспівати багато українських пісень і всіх пригощати вишуканими українськими стравами. Відвідати наше паті має намір і відомий режисер Емір Кустуріца.

— У Белграді спілкуватимуся лише англійською. Ми ж таки в гості їдемо. Треба показати, що ми розвиваємося, що європейці. До цього жоден із наших учасників на прес–конференції не спілкувався без перекладача.

Під час промо–туру в Європі були здивовані, що українська учасниця знаходить спільну мову без посередника. Лорак вільно спілкується англійською, хоче розвіяти стереотипи Європи і показати, що «у нас не в шароварах ходять». На запитання, чи буде Лорак хоч рядок співати українською, бо, мовляв, торішня переможниця «Євробачення», сербка Марія Шерифович, співала на конкурсі своєю рідною мовою, а не англійською, Кароліна відповіла дипломатично: «Її пісня називалася «Молитва», а молитися треба тільки рідною мовою. Я теж «Отче наш» читаю тільки українською. Але моя «Shady Lady» — це більш танцювальна пісня. Головне, що сама я — українка, з Буковини. Обіцяю, що в Сербії ми покажемо шоу справді європейського рівня».

Костюм, в якому Ані Лорак виступала на майдані, візьме з собою у Сербію. Її плаття на конкурс ще дошивають. Це має бути повністю ручна робота, багато дорогоцінного каміння. Шоу, яке доповнюватиме трихвилинний виступ нашої учасниці, на майдані не було. «Балет, який був зі мною на прощальному концерті, буде й в Сербії. Але там ми покажемо інший танець. Запрошено ще дівчину, яка підсилюватиме мій вокал», — додала Кароліна.

«Філіп Кіркоров не мій продюсер»

Ані Лорак влаштували музичні проводи на «Євробачення» на широку ногу. Концерт на майдані Незалежності, пряма телетрансляція на Першому Національному, купа українських і російських артистів, які бажали вдалого виступу в Сербії. Це була своєрідна генеральна репетиція «євробаченського» виступу Лорак. На сцену виходила двічі і двічі з піснею «Шеді Леді» «виробництва» Філіпа Кіркорова. Провести Кароліну в нелегкий європейський шлях прибув до Києва і сам автор композиції — Філіп Сонцесяйний. Був не такий примхливий, як на своїх концертах. Лімузину не вимагав, обійшовся «скромним» «Мерседесом». Заспівав дві своїх пісні, закидав нашу красуню компліментами і нагадав, що просто–таки впевнений у вдалому виступі Лорак. Після нього на сцену вийшов учасник «Нової хвилі» Василь Лазарович і в нього посеред пісні відключився мікрофон. У ведучих теж техніка підвела. «Бачите, всі співають винятково «на живо», — віджартувалися ведучі. Хоча за логікою, з мікрофоном не все гаразд мало бути й у Кіркорова, однак його виконання вийшло перфектним.

Щодо ролі Філіпа Кіркорова в підготовці Ані Лорак до конкурсу, співачка вкотре наголосила, що російська зірка її не продюсує. «Філіп Кіркоров не везе мене на «Євробачення», — заявила Кароліна. — Він — автор пісні, яку я там співатиму. Щоправда, Філіп дуже допомагав мені, запрошував на свої концерти як гостю. Кіркоров — це справді сильний гравець у нашій команді, але він мене не продюсує. Я самостійна співачка. Ми дві яскраві особистості, які співпрацюють під час конкурсу».

Найвдаліше і справді щиро підтримала Ані Лорак срібна призерка торішнього «Євробачення» Вєрка Сердючка. «Я тут проводила з Ані Лорак тренінги. І нагадала їй, що їхнє місце нам до одного місця. Я б гепнула своєю звіздою об землю, щоб Кароліна загадала собі бажання, але їй воно не потрібне», — розвеселила всіх пишногруда артистка.

Бажали Ані Лорак бути кращою з кращих Віталій Козловський, дует «Барселона», Наталя Валевська, Ілона Галицька, Оксана Пекун, Міка Ньютон, гурт «Екс–президенти». Не співали, але тримали кулаки за Кароліну Віталій Кличко і Андрій Малахов. «Уся Росія голосуватиме за Ані Лорак. Ну а ви, будьте ласкаві, підтримайте нашого Діму Білана», — пропіарив російського представника Малахов. Всі артисти впевнені, що наша учасниця повернеться з перемогою, а от Лорак до прогнозів щодо місця ставиться більш ніж обачно. «Давайте все–таки зачекаємо, — відповіла співачка. — На все воля Божа. Своїх конкурентів я поки не аналізувала — не було на це часу. Думаю, придивлюся детальніше вже на місці. На «Євробаченні» три хвилини на сцені можуть вирішити все!» Нагадаємо, що Ані Лорак виступатиме в другому півфіналі «Євробачення» 22 травня під номером 4. Перший півфінал пройде 20–го, а фінал — 24 травня. Цьогорічний конкурс стане «наймасовішим» за всю свою історію — у ньому візьмуть участь виконавці з 43 держав.