НОВИНИ ПЛЮС

06.05.2008

Інавгурація президента Росії — без офіційного Києва

Україну на інавгурації нового російського президента Дмитра Медведєва 7 травня представлятиме лише виконувач обов’язків посла України в Росії Олег Дьомін. Про це вчора заявив керівник прес–служби МЗС Василь Кирилич.

Нацбанк критикує уряд за інфляцію

Національний банк України уклав монетарний огляд за І квартал 2008 року, в якому назвав збільшення соціальних видатків із держбюджету потужним інфляційним фактором. «Посилення соціальних акцентів у бюджетній політиці викликало подальше поглиблення характерних для останніх років внутрішніх макроекономічних дисбалансів, наслідком яких стало посилення інфляційного тиску», — відзначили в НБУ. Певною мірою на інфляцію вплинули тенденції до росту цін на енергоносії й продовольство на міжнародному ринку. Як повідомляє агенція «Інтерфакс–Україна», Нацбанк також відзначив, що акумуляція гривневих коштів на рахунках уряду в НБУ (за перший квартал їх обсяг виріс у 3,5 раза, до 15,6 млрд. грн.) несе ризики прискорення інфляції при їхній наступній витраті.

Борги «Нафтогазу»

Державна податкова адміністрація надала НАК «Нафтогаз України» розстрочку зі сплати податків у сумі 2,1 млрд грн. Заступник голови ДПА Сергій Чекашкін в інтерв’ю щотижневику «Бізнес» повідомив, що тільки цього року податкова відстрочила платежі «Нафтогазу» на суму понад 1 млрд. грн».