Додому на вдачу

05.05.2008
Додому на вдачу

Володя подарував Тоні значок «Мій вибір — Кличко». (Фото Марії БОБЕР.)

Інколи хочеться вірити в повернення сили ЗМІ. Яскравим прикладом впливу четвертої влади став учинок чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBO й IBF Володимира Кличка. Українець, звернувши увагу на критику з боку вітчизняної преси, зокрема, «України молодої», нарешті провів передматчеву прес–конференцію й на Батьківщині, а не лише в Німеччині та США, як це траплялося донині.

Як відомо, 12 липня Кличко–молодший битиметься за збереження титулу WBO з американцем Тоні Томпсоном. Місце майбутньої дуелі гігантів — Color Line Arena в Гамбурзі — щасливе для обох боксерів. У 2000 році Володя легко нокаутував тут свого суперника по олімпійському фіналу–1996 Пае Вольфграмма з Тонга. А Томпсон на прізвисько «Тигр», який у 31 двобоях лише одного разу програв, на цій же арені торік переміг німця Луана Краснічого, ставши таким чином обов’язковим претендентом на пояс WBO.

Хоча до двобою ще доволі далеко, 15 тисяч квитків уже надійшли до кас, а спортсмени провели дві зустрічі з журналістами. Перша прес–конференція відбулася в Гамбурзі, друга — в столиці України (що цікаво — в автомобільному салоні).

Почав Володя не з боксу, а з промови на підтримку свого брата Віталія, який іде на вибори мера столиці. Удосталь наговорившись на підтримку Кличка–старшого, чемпіон світу на підтвердження своїх слів приколов до піджака Тоні червоний агітаційний значок із написом «Мій вибір — Кличко». Вийшло доволі неординарно.

Обидва боксери були налаштовані доброзичливо й поводилися, наче старі приятелі. У Володимира навіть жартома запитали, чи наважиться він на рингу вдарити такого інтелігентного чоловіка в окулярах, як Тоні.

Представник команди американця вже серйозно заявив, що Томпсон — найбільш недооцінений важковаговик сучасності, і в поєдинку з Кличком він має намір це підтвердити. Сам Тоні розповів, що хоче започаткувати власну традицію, перейнявши її у Володимира, а саме — збирати чемпіонські пояси. При цьому американець зазначив, що особисто його бій Кличка й Султана Ібрагімова розчарував.

У росіянина й Тоні є спільна риса — вони обидва шульги. Але Тоні пообіцяв, що, на відміну від Султана, його бій з Кличком розвиватиметься за значно цікавішим сценарієм. Як і слід було очікувати, промоутер Томпсона Ден Пуссен заявив, що, попри величезний досвід і майстерність Володимира, переможцем із рингу вийде саме його підопічний.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Кримчанин Олександр Димитренко зберіг за собою титул інтерконтинентального чемпіона в суперважкій вазі, здобувши 28–му перемогу серед профі. У суботу він технічним нокаутом у п’ятому раунді здолав пуерторіканця Дерріка Россі. У рейтингу WBO Димитренко перебуває на другій позиції й у наступному двобої хоче вийти на ринг проти переможця дуелі Кличко — Томпсон.

Марія БОБЕР,
Андрій ФОМЕНКО