НОВИНИ ПЛЮС

30.04.2008

«Регіони» теж пишуть Конституцію

Партія регіонів після травневих свят внесе у Верховну Раду свій варіант змін до Конституції. Як повідомив в інтерв’ю УНІАН народний депутат від ПР Андрій Клюєв, зараз проект доопрацьовує робоча група, створена у партії. На початку травня, коли розпочнуться пленарні засідання парламенту, фракція «Регіонів» запропонує свій законопроект на розгляд Верховної Ради. За словами Клюєва, про двопалатний парламент у цьому проекті не йдеться.

Поки МВС пантрує мерів, Луценко йде у відпустку

Правоохоронні органи ведуть спостереження за діяльністю мерів Києва, Харкова, Тернополя, Львова і Кіровограда. Як повідомив в ефірі «5–го каналу» міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, у МВС є питання до цих міських голів.

Сам Луценко балотується на чолі списку блоку «Наша Україна — Народна самооборона» на виборах до Київради. У зв’язку з цим як керівник МВС він із 5 травня йде у передвиборчу відпустку.

Бродський усіх «порахував»

Лідер Партії вільних демократів і голова свого іменного блоку «Кияни» Михайло Бродський заявляє про те, що низка учасників виборчої кампанії у Києві порушують законодавство. «На виборах усі кандидати обмежені виборчим фондом. Партії та блоки, що йдуть у Київраду, мають право витратити мільйон гривень, кандидати в мери — 500 тисяч гривень», — нагадує Бродський, зазначаючи, що цієї норми ніхто не дотримується. За словами політика, виборчі фонди «давно стали фікцією». Адже досить провести елементарний арифметичний підрахунок з урахуванням того, що середня вартість місячної оренди одного бігборда становить 500 доларів, аби переконатися: кандидати на посаду міського голови Микола Катеринчук і Віктор Пилипишин тільки на зовнішню рекламу витратили приблизно по 4 млн. доларів кожен, Олександр Турчинов — 3 млн., Віталій Кличко — 2 млн. доларів. Як слушно зазначає Бродський, навряд чи ті, хто вкладає у вибори такі кошти, ідуть у Київраду тільки для того, аби працювати на благо киян...