Майор гальмує?

Майор гальмує?

Нагадаємо, нині слідчі Генпрокуратури розслідують відокремлену частину резонансної справи Гонгадзе, що стосується виявлення замовників убивства журналіста. Щодо виконавців, як повідомляла «УМ», у середині березня Апеляційний суд Києва засудив трьох «перевертнів у погонах» — Миколу Протасова до 13 років позбавлення волі, а Валерій Костенко й Олександр Попович отримали по 12 років «колючки». Їхній безпосередній керівник генерал Олексій Пукач перебуває у міжнародному розшуку. Розслідування справи щодо замовників пожвавішало відтоді, як роботу слідчих почав курувати заступник Генпрокурора Микола Голомша. На Різницькій зазначають, що слідство зробило дуже багато, втім усе гальмується через колишнього майора держохорони Миколу Мельниченка — він не передає своїх записів «з-під дивана Кучми», через що звинувачення конкретним особам так і не пред’явлені.

Сімсот «баксів» за «секрет»

Сімсот «баксів» за «секрет»

Про те, що на відомому книжковому ринку столиці «Петрівка» можна придбати чимало незаконного, відомо давно. Але в цьому випадку йдеться не про «піратське» DVD-кіно й не про дорослу «полуничку», а про конфіденційну інформацію контролюючих органів. У цьому випадку — лазерні диски з базами Державної митної служби (відомості про експортно-імпортні операції суб’єктів господарювання) та Державного комітету статистики України (інформація про обсяги виробництва підприємств України).

«Відпрацьований» Шевченко

«Відпрацьований» Шевченко

Так званий хуліганський вчинок, коли у центрі Києва в парку Шевченка стався вибух саморобної бомби, внаслідок якого постраждали дві студентки Київського національного університету, схоже, не на жарт зачепив самолюбство правоохоронців. Не минуло й тижня, як очільники силових структур один за одним, зробивши напівсенсаційні заяви, запевнили громадськість, що злочин майже розкрито.

Всі статті рубрики