Ясно, що нічого не ясно

25.04.2008
Ясно, що нічого не ясно

У Барселоні «МЮ» більше думав про захист, ніж про атаку. (Фото Рейтер.)

Чим ближче до фіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи, тим менше в команд виникає бажання ризикувати своїми здобутками. Навіть коли мова заходить про зірок «Барселони» й «Манчестер юнайтед», шансів побачити в виконанні майстрів шкіряного м’яча справжнє видовище у глядачів небагато. Позавчора ввечері 98 тисяч уболівальників на «Ноу Камп» залишилися розчарованими не лише нулями на табло, а насамперед самою грою, яку продемонстрували гранди світового футболу. Для порівняння: матчі цих суперників на груповій стадії Ліги чемпіонів 1998/99 років двічі завершувалися феєричними нічиїми — 3:3. Але тоді над гравцями не висів тягар такої відповідальності, що єдина помилка може призвести до вильоту з турніру.

У першій півфінальній грі в столиці Каталонії «манкуніанці» обрали відверто захисну тактику, відрядивши вперед шукати щастя одного Кріштіано Роналдо, тоді як номінальні форварди Руні й Тевес лише допомагали йому з флангів. Такий хід сера Алекса Фергюсона ледь не приніс успіх уже на самому початку двобою, коли португалець заробив 11-метровий, спрямувавши м’яч у руку Габріеля Міліто. Проте в молодої зірки гостей не витримали нерви: Роналдо з позначки пробив у стійку воріт Вальдеса.

Надалі ініціативою повністю заволоділи господарі, але загалом підопічним Франка Райкарда бракувало командної швидкості. Лише на початку другого тайму стався спалах активності, і найбільш слушну нагоду відзначитися після комбінації в один дотик змарнував камерунець Самуель Ето’О. За «червоних дияволів» міг забити півзахисник Майкл Каррік, але з меж штрафного майданчика також поцілив у сітку із зовнішнього боку. Картину подій кардинально не змінив і вихід на поле у складі «гранатових» юної зірки Бояна Кркича й досвідченого Тьєрі Анрі. Хоча француз двічі серйозно потурбував ван дер Сара...

Таким чином, опоненти, як і учасники першого півфіналу, перенесли визначення учасника вирішального матчу на наступний тиждень. На стадіоні «Олд Траффорд» в англійському графстві Ланкашир «Барса» й «МЮ» зійдуться найближчого вівторка.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Півфінал (перший матч). «Барселона» (Іспанія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:0 (нереалізоване пенальті: К. Роналдо, 3 («М»)).