Нові друзі України

Нові друзі України

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Група друзів» України в Європейському Союзі поповнилася країнами Вишеградської четвірки (Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Чехією). Як повідомляє прес–служба МЗС, учора міністри закордонних справ цих країн, України та Швеції ухвалили спільну заяву щодо перспектив членства нашої держави в Євросоюзі. Відбулося це у Празі за підсумками зустрічі глав МЗС країн Вишеградської четвірки (В–4) у рамках головування Чехії.

«Дежа вю» 1994–го

«Дежа вю» 1994–го

Зверненням до Організації Об’єднаних Націй Україна прагне «проінформувати світову спільноту про агресивність нашого північного сусіда, яка повторюється з року в рік». Так в інтерв’ю Радіо «Свобода» постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв прокоментував появу заяви нашого Міністерства закордонних справ стосовно «антиукраїнських заяв високопосадовців Російської Федерації щодо суверенітету і територіальної цілісності України».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хвороба реформи

Хвороба реформи

Учорашнє засідання Національної конституційної ради, на якому мали обговорювати проект концепції конституційних змін, довелося перенести. По обіді, коли в секретаріаті Президента зібралося чимало членів ради і їм роздали проект концепції реформування Конституції, до зали увійшла заступник голови секретаріату Президента Марина Ставнійчук і повідомила, що Голова Верховної Ради погано почувається після повернення з Португалії. Президент погодився перенести засідання на його прохання — очевидно, ще для того, аби не скорочувати роль парламенту в НКР. Пані Ставнійчук висловила думку, що наступне засідання відбудеться одразу після травневих свят.

Юрій Чижмарь: Конфлікти породжує сама виборча система

Юрій Чижмарь: Конфлікти породжує сама виборча система

Голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь — один із наймолодших українських «губернаторів» — належить до керівників уже нової генерації. Багато хто з місцевих політичних «зубрів» сподівався побачити в ньому такого собі «хлопчика», яким можна буде маніпулювати. Однак швидко виявилося, що закарпатець Чижмарь — із тих, кому палець до рота краще не класти. «Стойко (попередній голова ОДА) був добрий, а цей гланди вирве без наркозу і не спитає...» — так висловився про нового «губернатора» в приватній розмові один із його підлеглих. Не меншою несподіванкою для багатьох стало й те, що «ставленик Балоги» (передусім саме так, і небезпідставно, сприймають у регіоні нового голову) розпочав боротьбу із... політикою у виконавчій владі.

Мисливський сезон у квітні

Мисливський сезон у квітні

Інтерв’ю, яке дав «Україні молодій» керівник Сіверськодонецького осередку Партії регіонів Юрій Головко № 73 від 17.04.2008), його партійні боси в Луганську пробачити не змогли й оперативно влаштували «єретикові» аутодафе на обласній конференції ПР. Разом із Головком «постраждали» двоє його однодумців і колеги по роботі в сіверськодонецькій мерії (усі троє працюють заступниками міського голови) — конференція вирішила «клопотати перед всеукраїнським з’їздом партії про відкликання партійних повноважень цих депутатів Луганської обласної ради.

Всі статті рубрики