Квиток на «Титанік»

23.04.2008

Скільки б ви заплатили за квиток на «Титанік»? Та ще й знаючи, чим зрештою завершується подорож на цьому розкішному лайнері? Невідомий швед не пошкодував за таку «путівку» 66 тисяч доларів. Щоправда, на відміну від пасажирів, які прагнули потрапити на «Титанік» у 1912 році, нинішній покупець квитка нічим не ризикував, адже шматок паперу дістався йому не як проїзний документ, а як колекційний раритет.

Квиток, проданий днями з аукціону у США, належав жінці, котра вижила після зіткнення «Титаніка» з айсбергом. Лілан Гертруд Асплунд мандрувала на сумнозвісному лайнері разом із батьками й чотирма братами, коли їй було п’ять років. Американка померла два роки тому, трохи не доживши до сторічного ювілею — саме вона була останнім свідком тієї трагедії, який міг щось про неї розповісти. Наразі живими залишаються ще двоє британок, котрі також пливли на «Титаніку», але вони нічого не пам’ятають, бо були тоді ще немовлятами.

Із сім’ї Апслунд, окрім самої Лілан, врятувалися її мама й один із братів. Дивно, як їм удалося зберегти квиток, адже тікаючи з корабля–потопельника люди не надто зважали на речі, які беруть із собою.

До слова, з того ж аукціону був проданий годинник покійної американки, який нібито зупинився в момент аварії. За 62 тисячі доларів його придбав той самий шведський колекціонер.