ХРОНІКА

22.04.2008

Художня гімнастика

Киянка Ганна Безсонова посіла друге місце в багатоборстві на етапі Кубка світу в Портімао (Португалія), пропустивши вперед росіянку Євгенію Канаєву. Ще одна українка, Наталія Годунко, стала п’ятою.

Кульова стрільба

Українець Юрій Сухоруков на етапі Кубка світу в Пекіні здобув «срібло» в стрільбі з трьох положень із гвинтівки з 50 метрів. Інший наш співвітчизник, Артур Айвазян, опинився на шостій позиції.

Волейбол

Українська чоловіча суперліга. Фінал. «Локомотив» (Х) — «Локомотив» (К) — 1:3, 2:3 (серія до трьох перемог — 0:2).

Хокей на траві

Жіноча збірна України не здобула путівку на Ігри–2008, посівши на кваліфікаційному олімпійському турнірі в столиці Азербайджану, Баку, тільки четверте місце. В останньому турі одноколових змагань українки програли господаркам (0:5), а потім поступилися й у зустрічі за третю позицію команді Чилі (1:2). Володарем єдиної путівки до Пекіна стала збірна Іспанії, яка у фіналі турніру здолала Азербайджан — 3:2.

Теніс

Донеччанка Ольга Савчук у чвертьфіналі турніру серії WTA ІV категорії в Ешторілі програла представниці Естонії — Марет Ані — з рахунком 6:7, 6:4, 4:6. У парному розряді Савчук разом із росіянкою Родіоновою поступилася в півфіналі майбутнім переможцям — італійсько–російському дуету Пеннетта/Кириленко — 2:6, 3:6.

В Ешторілі головний «одиночний» трофей здобула росіянка Кириленко, яка у вирішальному матчі обіграла чешку Бенешову — 6:4, 6:2. А паралельний турнір у Чарльтоні (США) виграла американка Серена Уїльямс. У чвертьфіналі вона вибила Шарапову, а у фіналі — ще одну представницю Росії Звонарьову — 6:4, 3:6, 6:3.