До лікаря — рукою подати

09.04.2008
До лікаря — рукою подати

Терапевти амбулаторії сімейної медицини вже приймають пацієнтів. (Фото автора. )

Це тільки друга така амбулаторія в місті. Вона розташована на першому поверсі житлової дев’ятиповерхівки у віддаленому мікрорайоні Хімселище. Тепер його мешканці одержуватимуть медичну допомогу поруч із домом і не їздитимуть у центр міста.

Раніше в цьому приміщенні була філія дитячої поліклініки. П’ять років тому міська санепідемстанція заборонила її експлуатацію — поліклініка не відповідала санітарним нормам. На прохання мешканців мікрорайону, лише за один рік колишній медзаклад став євроамбулаторією. Тут капітально відремонтували і приміщення, і каналізаційні мережі. На ці роботи з бюджету розвитку міста виділили 200 тисяч гривень. В амбулаторії позмінно працюватимуть два педіатри, три сімейні лікарі та сім медсестер. Згодом сюди завезуть фізіотерапевтичне обладнання, планують обладнати і кабінет гінеколога.

«Наші лікарі пройшли шестимісячні курси сімейної медицини на базі обласної лікарні. Тож вони є універсальними лікарями, поєднують спеціальності невропатолога, окуліста, лора, гінеколога», — розповіла «УМ» завідуюча відділенням загальної практики сімейної медицини Галина Липовець.

Уже в день після урочистого відкриття амбулаторії черкаським мером Сергієм Одаричем сюди прийшли перші хворі. Загалом послугами нової амбулаторії сімейної медицини в черкаському мікрорайоні Хімселище користуватимуться 1800 дорослих та 700 дітей.