Лебединка без білих лебедів

09.04.2008

Жахливу картину спостерігали рівненчани, які прогулювались ранком біля Лебединого озера в центрі міста — від одного з пари лебедів, які прикрашали водойму, на березі залишилося лише закривавлене пір’я, а другий із тяжкими ранами конав неподалік.

Пораненого птаха негайно відвезли до ветеринарної лікарні, проте врятувати не змогли. Начальник дільниці з благоустрою КП «Рівненський трест зеленого господарства» Олександр Кравчук вважає, що лебедів загризли собаки. «Ми переконані в цьому, адже це сліди від собачих укусів. До того ж думаємо, що це домашній собака, якого вигулював господар».

Тепер на озері, яке рівненчани називають Лебединкою, залишилася лише одна пара лебедів — чорних. «Чи забиратимемо їх із озера від гріха подалі — поки не знаємо», — ще не визначився пан Кравчук. Директор рівненського зоопарку Олег Павлюк зауважив, що птахи перезимували зиму, а три тижні тому їх випустили на озеро — можливо, вони ще були надто молоді та довірливі.

Торік на початку травня породистий ротвейлер загриз на цьому ж місці лебідку. Тоді учні НВК «Школа–Ліцей» №2, який розташований поруч із Лебединим озером, організували збір благодійних пожертв на придбання нової лебединої пари, а Рівненський зоопарк привіз їх з іншої області. Двох красивих білих лебедів передали на День міста міським комунальникам учні ліцею. Гроші на придбання пари пернатих, а це понад 700 гривень, школярі зібрали за допомогою акції «Подаруй лебедину пару місту».