Обпечені спалахом

Обпечені спалахом

У Красноармійську на шахті «Красноармійська—Західна №1» тривають аварійно–відновлювальні роботи у виробках шостої південної лави, де в понеділок стався вибух газу. Водночас фахівці з’ясовують причини нещастя — комісію з розслідування причин аварії очолив начальник Донецького гірничого округу теруправління «Держгірпромнагляду» Юрій Скрипник. Про висновки говорити передчасно, проте вже зараз дехто з експертів вважає, що в підземеллі найпотужнішої вітчизняної шахти (річний видобуток складає понад 6 мільйонів тонн вугілля — Авт.) трапився не вибух, а спалах метану. На користь цієї версії свідчить і те, що не було підземної пожежі.

Кохання має місце

Кохання має місце

У місті Лева є дерево кохання. Стара липа, яка й дала назву тутешньому проїзду Крива Липа, росте понад 150 років. Це останнє дерево з колишнього ботанічного саду Меєра, заснованого магнатом Чарторийським ще у XVIII столітті, яке «пам’ятає» не лише закоханих Чорновола, Драгоманова, Костюшка, а й сьогодні спостерігає за сотнями закоханих. Адже росте липа у переході центру Львова неподалік університету імені Франка, тож закохані студенти всіх часів і поколінь й досі призначають біля неї побачення.

УБИВЧИЙ «політ»

УБИВЧИЙ «політ»

Жахлива дорожньо–транспортна пригода, що сталася в Кременчуці минулої суботи, продовжує обростати найрізноманітнішими чутками. Зокрема, говорять про те, що «крутою» іномаркою, яка позбавила життя одразу трьох людей, кермував родич одного з найбагатших кременчужан, що саме з огляду на це правоохоронці гальмують розслідування всіх обставин ДТП... Що ж трапилося насправді?

Карта, краплена Варшавою

Карта, краплена Варшавою

Україна є третьою у світі державою за кількістю громадян польського походження. Першість мають Литва, де мешкає близько 400 тисяч етнічних поляків, та Білорусь (250 тисяч). На наших же теренах поляків 140 тисяч. Принаймні так рахують у Варшаві. Загалом Польща планує видати до мільйона так званих «карток поляка», з них 200 тисяч — цьогоріч, передає агенція «Українські новини».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хто заплатить за смерть?

Хто заплатить за смерть?

Учора, в п’яту річницю з дня загибелі в Багдаді телеоператора агентства «Рейтер» українця Тараса Процюка, біля посольства США в Києві пройшла акція, в якій взяли участь друзі та знайомі журналіста. «Ми щороку проводимо подібну акцію. Збираються рідні Тарасу люди, які хочуть зайвий раз нагадати урядам США та України про цю трагедію. Наша акція не носить жодного політичного забарвлення, не буде ні промов, ні політичної символіки. Ми лише передамо в американське посольство портрет Тараса з датами його життя. Тарас загинув у 35 років», — розповів «УМ» один із організаторів акції, член правління громадської організації Інституту «Республіка» Володимир Чемерис.

«Щоб було що пригадати в старості», —

«Щоб було що пригадати в старості», —

Прокуратура Дніпропетровської області вчора офіційно повідомила про завершення слідства в нашумілій справі трьох маніяків (усі — 1988 року народження). Як розповів начальник слідчого відділу Петро Овчар, їм уже висунуто звинувачення. Зокрема, одному молодику інкримінується 29 епізодів — 21 умисне вбивство за обтяжуючих обставин, два замахи на вчинення вбивства, чотири розбійні напади, жорстоке поводження з тваринами, незаконне зберігання вогнепальної зброї. В іншого — 23 епізоди з приблизно такими ж складовими. Третій звинувачується лише за двома епізодами — у замаху на навмисне вбивство за обтяжуючих обставин і в розбійному нападі.

Довкілля і популізм

Довкілля і популізм

У понеділок на Банковій активно обговорювали хід виконання Всеукраїнської весняної толоки, яка розпочалась 5 березня і завершиться 20 квітня. Перед заступником глави секретаріату Президента України Романом Безсмертним відзвітували чи не всі регіони — вийшло, що за минулий місяць у країні було висаджено 16,2 мільйона дерев. «Тим самим ми побили всі можливі й неможливі рекорди», — чи то кепкував, чи то констатував Безсмертний.

Всі статті рубрики