Своя форель ближче до столу
«В Україну форель імпортують із Польщі та Голландії. А червоний колір у неї тому, що годують її кормами з біодобавками та барвниками. А в нас — натуральні корми. І форель не червона виростає, а жовтувата», — каже «УМ» керівник Черкаського рибгоспу Олександр Онученко, запрошуючи до цеху з вирощування лососевих і осетрових. Там щосили дзюрчать потужні гірські струмки. Такий шумовий ефект створює вода, що тече у 18 ваннахнержавійках. У цих «басейнах» — повно форелі.
Черкащани першими в нашій державі почали розводити форель у замкнутому циклі. Мальків, вагою по 10 грамів, заселили туди в кінці минулого року. Тепер це товарна форель вагою по 220—240 грамів кожна рибина. Цього року рибгосп планує виростити 10 тонн цієї делікатесної риби, а вже цього місяця вона з’явиться на прилавках магазинів Черкас.