Штраф для гонщика

03.04.2008
Штраф для гонщика

Льюїс Хемілтон. (Фото Рейтер.)

Британського гонщика з команди «Макларен» Льюїса Хемілтона, який після двох етапів чемпіонату лідирує в особистому заліку «Формули–1», оштрафували на 578 євро за... перевищення швидкості. Наприкінці минулого року його затримали французькі полісмени, коли Хемілтон розігнався на трасі до 196 км/год, при тому, що ліміт швидкості становив 130. У гонщика на місяць забрали водійські права, а автомобіль тимчасово поставили на штрафмайданчик.

Адвокат Хемілтона Жан–Франсуа Веру на суді в провінційному містечку Лаон повідомив, що гонщик шкодує про той інцидент. За словами Веру, для його підзахисного вчинити помилку на дорозі — все одно що помилитися на трасі «Ф–1»: «І та, і та помилки можуть закінчитись погано». Також Хемілтон визнав, що усвідомлює свою відповідальність перед молодим поколінням, оскільки є кумиром для багатьох юнаків. І, до речі, не тільки для юнаків: днями журнал GQ поставив Хемілтона на 15–ту сходинку в рейтингу найкраще вбраних британців.

Сам Льюїс не зміг особисто прийти на засідання суду, оскільки готується до «Гран–прі Бахрейну», що відбудеться цими вихідними. Перед Хемілтоном стоїть завдання закріпитися на першій сходинці особистого заліку. Але йому на п’яти наступає чинний чемпіон Кімі Райкконен із команди «Феррарі». Фін, який переміг на другому етапі в Малайзії, знову прагне вибитися в лідери. «Три роки поспіль я фінішував у Бахрейні третім. Постійно щось ішло не так. Ця траса — одна з тих, де я справді хочу нарешті перемогти», — розповів Райкконен журналістам.