НОВИНИ ПЛЮС

29.03.2008

Підвищення пенсій

Кабінет Міністрів прийняв рішення про підвищення пенсій до прожиткового мінімуму із 1 квітня цього року. Йдеться про ту категорію пенсій, які раніше не досягали мінімуму. Про це повідомила Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко. За її словами, при внесенні змін до бюджету на цей рік уряд планує підняти рівень прожиткового мінімуму.

Нова Конституція

У першій декаді квітня буде готова концепція нової редакції Конституції. Про це на брифінгу заявила заступниця глави секретаріату Президента Марина Ставнійчук. За її словами, вже відбулося десять засідань робочої групи й «практично здійснений доволі детальний аналіз положень чинної Конституції».

Угоди з Польщею

Учора в рамках візиту прем’єр–міністра Польщі Дональда Туска до Києва було підписано чотири міжурядові документи, зокрема угоду про малий прикордонний рух, про співробітництво в організації Євро–2012 та декларацію про створення польсько–українського Європейського університету. Під час зустрічі з Туском Президент Віктор Ющенко висловив сподівання, що документ про малий прикордонний рух буде якнайшвидше імплементовано. Згаданий документ надає можливість українцям, які живуть у 50–кілометровій прикордонній зоні з Польщею, їздити до цієї країни без віз, проте вони не матимуть права пересуватися територією Польщі далі, ніж на 50 км від кордону.

Декларація Яценюка

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк направив до Державної податкової адміністрації декларацію про доходи держслужбовця за 2007 рік. Сума сукупного доходу Голови ВР та членів його сім’ї становить 1 млн. 240 тис. 955 грн. (зокрема, самого Яценюка — 794 245 грн., у т.ч. заробітна плата — 230 120 грн., дивіденди, роялті — 560 921 грн., доходи від наукової, викладацької, творчої діяльності, гонорари — 3 204 грн.; сукупний доход членів сім’ї — 446710 грн.). Спікер володіє земельною ділянкою площею 3 012 кв. м, житловим будинком (298 кв.м.), квартирою (118 кв.м.), садовим будинком (114 кв.м.) та гаражем (45 кв.м.). На рахунках Яценюка у банках та інших фінансово–кредитних установах — 4 239 281 грн., на рахунках членів сім’ї — 815 187 грн.

Орден «антирадянщикові»

Президент Віктор Ющенко нагородив орденом Князя Ярослава Мудрого III ступеня Збігнєва Бжезінського — громадянина США, професора, члена правління Центру стратегічних і міжнародних досліджень. Його відзначено «за визначну громадську діяльність та розвиток зв’язків між Україною і США». Учора Бжезінському виповнилося 80 років.

Вихідні на Великдень

В Україні для осіб, які мають п’ятиденний робочий тиждень, великодні канікули триватимуть з 26 квітня по 4 травня. Відповідне розпорядження уряду підписала вчора Прем’єр Юлія Тимошенко.Робочі дні перенесено з вівторка 29 квітня — на суботу 17 травня, з середи 30 квітня — на суботу 31 травня.