Клич(ко) кандидатам

29.03.2008
Клич(ко) кандидатам

Зміг у боксі — зможе і у Києві. (Фото Рейтер.)

Глава секретаріату Президента Віктор Балога закликає демократичні сили висунути спільного кандидата на виборах мера, при чому зробити це якомога швидше. «Зараз не час для параду амбіцій чи політичних торгів. Київська громада вправі очікувати послідовних і відповідальних кроків від тих, кому довіряє», — вважає керівник канцелярії Банкової. Він зазначив, що в цьо­му контексті логічною виглядає підтримка кандидатури Віталія Кличка, яку висловлюють В’ячеслав Кириленко та Юрій Луценко. Балога висловив сподівання, що на це погодиться і Юлія Тимошенко.

Щодо Кириленка, то в учорашньому номері «УМ» він висловився за те, аби єдиним кандидатом від демократів був «політик із найвищим рейтингом», тобто Кличко.

Юрій Луценко скаржиться ж на те, що деякі політики проявляють при визначенні кандидата егоїзм. «На практиці кожен із них проводить лінію, ніби вони згодні висунути єдиного кандидата, але за умови, що кандидатура буде їхньою», — сказав лідер «Народної самооборони» й міністр внутрішніх справ в інтерв’ю газеті «Коммєрсант–Україна».

Також Луценко заявив, що «Самооборона» піде на вибори до Київради окремо, якщо список «Нашої України» не буде очищений від перебіжчиків і пристосуванців. Він відзначив, що чинна фракція «НУ» в Київській міській раді, «за винятком двох (депутатів), сильно дискредитували свою політичну силу». Луценко додав, що вже говорив про чистоплотність списку із Президентом.

Нагадаємо, в інтерв’ю «УМ» В’ячеслав Кириленко вже пообіцяв почистити список «НУ» від випадкових кандидатур.