Олімпійський спокій

29.03.2008
Олімпійський спокій

Аліна Козич і Дарина Згоба змагатимуться за медалі чемпіонату Європи. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

У перший тиждень квітня у французькому місті Клермон–Феран відбудеться чемпіонат Європи серед жінок. Перед від’їздом на континентальний форум українська команда спортивних гімнасток розповіла про най­ближчі плани пресі. Головний тренер жіночої збірної Інна Коробчинська вважає, що дівчата перебувають у гарній формі, хоча нещодавно й мали проблеми зі здоров’ям. Підтвердили свою готовність і самі гімнастки — Ірина Краснянська, Дарина Згоба, Валентина Голенкова й Анастасія Коваль.

Віце–президент Української федерації гімнастики Ігор Коробчинський чекає від спортсменок гідного виступу передусім у команді, але сподівається й на приємні сюрпризи в окремих справах. Так, лідери збірної — Ірина Краснянська й Дарина Згоба — виступатимуть лише в одному виді кожна, на колоді й брусах відповідно. Це має збільшити їхні шанси на здобуття нагород. Оскільки максимально можливу кількість олімпійських ліцензій (шість) дівчата вже здобули на світовому форумі, тепер їм важливо перевірити свої здібності в компанії майбутніх суперниць по Пекіну.

Заступник «спортивного» міністра Мирослав Дутчак розповів, що найближчим часом для гімнастів придбають шість сучасних снарядів безпосередньо у відомого виробника інвентаря. Чиновник повідомив про можливість будівництва в Києві ще однієї спортивної зали, щоб розвести жіночу й чоловічу команди, оскільки в одному приміщенні спортсменам тісно.

А Ігор Коробчинський висунув ідею розподілити придбані снаряди між регіонами, щоб створити умови для належної підготовки не лише у столиці. Крім того, фахівець мріє заснувати базу олімпійської підготовки на основі залу в Євпаторії, що дозволить спортсменам не виїжджати на збори за кордон.