Шикуйтеся в чергу, хлопчики

29.03.2008
Шикуйтеся в чергу, хлопчики

Брати Клички вже знають імена своїх наступних суперників. (Фото Рейтер.)

Ставши 23 лютого володарем чемпіонських поясів за двома популярними версіями (WBO й IBF), українець Володимир Кличко взяв певну паузу на перепочинок. Проте навіть перебування в Пуерто–Ріко, де Володя святкував свій 32–й день народження, не завадило суперваговикові визначитися з наступним суперником.

Отже, в липні Кличко–молодший вийде на ринг проти обов’язкового претендента WBO — 36–річного американця Тоні Томпсона. Головним кандидатом на місце проведення цього бою вважалося Монако, але переговори з монегасками успіхом не увінчалися. Тож зараз як арени поєдинку розглядаються чотири німецькі міста.

У випадку перемоги наступного разу Володя вийде на ринг проти обов’язкового претендента на титул за версією IBF — росіянина Олександра Повєткіна. Очікується, що це може статися наприкінці року в Берліні.

Тим часом з’явився ще один кандидат на зустріч із Кличком–молодшим. Британець Девід Хей, котрий нещодавно завоював аж три чемпіонські пояси (WBC, WBA, WBO) в першій важкій вазі, оголосив про перехід у найпрестижнішу вагову категорію й одразу кинув виклик українцеві. Щоправда, він і сам розуміє, що права на чемпіонський бій тут ще треба добитися, хоча й певен у своїй перевазі.

«У поєдинку з Ібрагімовим Кличко виглядав жалюгідно. Він навіть не намагався битися з вибуховими й потужними боксерами, які можуть одним ударом відправити його в нокаут», — без зайвої скромності заявив Хей. У відповідь Володя порадив британцеві доводити свою силу на ринзі, а не лише словами.

 

ДО РЕЧІ

Цими днями почесний чемпіон WBC Віталій Кличко офіційним листом підтвердив президенту цієї організації Хосе Сулейману, що ще до Олімпіади в Пекіні готовий вийти на ринг проти діючого чемпіона — нігерійця Самуеля Пітера. Завадити цьому не зможе навіть імовірна перемога Кличка–старшого на виборах мера Києва.