Кокс «лікує» шкіру

26.03.2008
Кокс «лікує» шкіру

Кортні Кокс.

Благодійність у Голлівуді вважається добрим тоном. Чуйні зірки «фабрики мрій», на відміну від багатьох товстосумів з інших галузей бізнесу, не забувають про те, що у світі є мільйони людей, яким пощастило значно менше, ніж їм. Тому намагаються допомагати бідним. Хтось робить це без гучних рекламних кампаній — просто жертвуючи частину власного багатства, як, скажімо, Анджеліна Джолі та Бред Пітт. За даними федеральної податкової інспекції США, ця парочка, чиє весілля призначене на червень, лише у 2006 році віддала бідним понад 8 мільйонів доларів.

Однак не всі здатні одразу відірвати від серця такі значні суми, та й статки навіть у популярних зірок досить різні. Тож зірка телесеріалу «Друзі» Кортні Кокс, порадившись зі своїм чоловіком Девідом Аркеттом, оголосила збір коштів на користь хворих із белльозним епідермолізом — дуже небезпечною шкірною хворобою, жертвою якої найчастіше стають діти. Шкіра при ній вкривається пухирями й тріскається навіть від звичайного доторку. Кортні з Девідом входять до правління медичної фундації, що займається цією хворобою, й агітують до участі в благодійній акції усіх знайомих знаменитостей. До збору пожертв уже долучилися подружка Кокс Дженніфер Аністон, Орландо Блум, Кейт Бекінсейл, Єва Лонгорія, Гвен Стефані і, звісно, Пітт із Джолі — куди ж без них.

За словами Кортні, вони з Девідом планували зібрати мільйон доларів за два тижні, однак, схоже, сума пожертв значно перевищить усі сподівання.