НОВИНИ ПЛЮС

13.03.2008

Ще один чільний «нашоукраїнець» вийшов із партії

Голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков написав офіційну заяву про вихід з «Народного союзу «Наша Україна». Він направив її до Суворовської територіальної організації НСНУ, повідомила агенція УНІАН з посиланням на самого Сіленкова. «Губернатор» збирається спрямувати свої зусилля «на участь у створенні нової партії з числа пропрезидентських сил».

Російські політичні біженці

Одна з активісток російської організації націонал–більшовиків Ольга Кудріна одержала статус біженця в Україні. Про це повідомило радіо «Ехо Москви», посилаючись на прес–службу опозиційної коаліції «Інша Росія». Кудріну було засуджено до трьох з половиною років позбавлення волі. У травні 2005 року вона та інший «нацбол» Євген Логовський вивісили антиурядовий транспарант на фасаді готелю «Росія». Кудріна не з’явилася на оголошення вироку і втекла в Україну. В «Іншій Росії відзначають, що статус біженця в Україні може одержати й інший «нацбол», який уже віддавна перебуває в Україні — Михайло Ганган.

Об’єднання лівих

На наступному засіданні координаційної ради лівих і лівоцентристських сил планується винести остаточний варіант проекту документа, який стане «наріжним каменем об’єднання лівих партій». Про це повідомила прес–служба Соціал–демократичної партії України (об’єднаної). Позавчора відбулося засідання цієї ради. На ньому заслухали доповідь робочої групи про підготовку декларації принципів об’єднання лівих сил. У засіданні, зокрема, брали участь представники СПУ, КПУ, СДПУ(о), ВОЛ «Справедливість».

Черновецький продається

Міський голова Києва, почесний президент «Правекс–Банку» Леонід Черновецький заявив про намір продати банк. «Бізнес — це моє минуле. Я не бізнесмен, а ефективний керівник», — пояснив Черновецький в інтерв’ю газеті «Блік». Черновецький сказав, що його не цікавлять гроші і він «не хоче бути багатим узагалі».