НОВИНИ ПЛЮС

12.03.2008

Падіння «Регіонів» — злет Тимошенко

Якби вибори у Верховну Раду відбулися 2 березня, то на них переміг би Блок Тимошенко. Як свідчать результати опитування суспільної думки, проведеного агенцію «ФОМ–Україна» з 20 лютого по 2 березня, за БЮТ проголосували б 36,4% опитаних, за Партію регіонів — 28,8%, за блок «НУНС» — 8,7%, за КПУ — 6,5% , за Блок Литвина — 5%. Інші партії не подолали б 3–відсоткового бар’єра.

Якби 2 березня відбулися президентські вибори, 26,8% респондентів віддали б свої голоси за Юлію Тимошенко. Віктора Януковича бачать Президентом 20,3%, Віктора Ющенка — 9,9%, Володимира Литвина — 3,8%, Петра Симоненка — 3,6%.

Рудьковському порізали спину

Екс–міністрові транспорту Миколі Рудьковському зробили операцію на спині. Як повідомляє УНІАН із посиланням на прес–секретаря Рудьковського Вікторію Бутенко, операційне втручання полягало в імплантації інтерспинальних міжостистих спейсерів на двох рівнях. Оперували підслідного у приватній київській клініці «Борис» «лікар, викликаний із Цюриха, разом з українським нейрохірургом». Наразі Рудьковський проходить післяопераційну реабілітацію в цій же клініці. Нагадаємо, що з 18 лютого пан Микола, проти якого порушена кримінальна справа за розтрату майна в особливо великих розмірах, перебуває на підписці про невиїзд.

Саботаж у ЦВК?

Засідання Центрвиборчкому, на якому мали бути зареєстровані депутати Київради за списком БЮТ (замість тих, яких з’їзд позбавив повноважень), вчора не відбулося через відсутність кворуму. З потрібних для кворуму десяти членів ЦВК на засіданні були присутні лише семеро, що дало підстави в.о. голови Центрвиборчкому Жанні Усенко–Чорній не починати засідання.

Як заявила лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, її фракція внесе до Верховної Ради пропозицію з проханням щодо висловлення недовіри ЦВК. Пані Тетяна нагадала, що суд розглядає заяву БЮТ, подану «для того, щоб примусити ЦВК усе ж таки зареєструвати наступних за списком депутатів блоку».

Проти журналістів — корупціонер?

Мера міста Роздільна (Одеська обл.) Бориса Киндюка, який звернувся з судовим позовом до обласної газети «Чорноморські новини», вимагаючи від редакції сплатити йому 300 тис. грн. за моральну шкоду, рішенням міськради звільнено від сплати належного мита у розмірі 30 тис. грн. Голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко вважає, що в прагненні держчиновника збагатитися на 300 тисяч, не сплативши нічого до бюджету, є ознаки корупції. Відтак керівник НСЖУ закликав начальника Служби безпеки на одещині та прокурора Роздільнянського району провести розслідування обставин звільнення Киндюка від сплати мита.