НОВИНИ ПЛЮС

05.03.2008

По–сусідськи

Президент Віктор Ющенко під час телефонної розмови з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, яка відбулася пізно увечері понеділка, привітав Росію із завершенням президентських виборів і привітав вибір російського народу. Як повідомляє прес–служба глави держави, під час бесіди також було обговорено стан реалізації домовленостей у газово–енергетичній сфері, яких було досягнуто 12 лютого.

Протидія

Позавчора надвечір представник націоналістичної організації «Тризуб» зірвав прес–конференцію голови Луганської облради Галенка та нардепа від Партії регіонів Колесніченка в агенції «Інтерфакс–Україна», обливши їх кефіром. «Регіонали» розповідали про підсумки з’їзду в Сіверськодонецьку.

Не те радив

Віктор Ющенко своїм указом звільнив Олега Рибачука від виконання обов’язків радника Президента, які він здійснював поза штатом. До грудня Рибачук обіймав посаду штатного радника, однак потім попросив перевести його в позаштатні. За інформацією «Української правди», заяву про звільнення Рибачук не писав.

Підсудного по справі Гонгадзе можуть «прибрати»?

Екс–полковник міліції Микола Протасов, який проходить у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе як обвинувачуваний, у понеділок не з’явився на засідання суду. Як повідомляє газета «Сегодня» з посиланням на адвоката Віктора Чевгуза, Протасов дійсно серйозно хворий і перебуває не в слідчому ізоляторі, а в умовах стаціонару, причому вже близько трьох місяців. З посиланням на свої джерела «Сегодня» зазначає, що у Протасова, можливо, онкологічне захворювання, йому призначений курс хіміотерапії. Водночас, за іншими даними газети, обвинуваченого не везуть у суд навмисне — побоюючись, що його «приберуть так само майстерно, як росіянина Максима Курочкіна майже рік тому».