Ще більше відпочинку!

Ще більше відпочинку!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тільки–но школи відкрили свої двері після затяжного карантину, а на носі вже й канікули. Дітлахи радіють, а вчителі сушать голову: як бути далі? Адже якщо йти на відпочинок за графіком, з 23 по 31 березня, то не всі школи встигнуть повністю виконати навчальну програму. «Міністерство освіти і науки може лише рекомендувати графік, а от визначити терміни весняних канікул сьогодні повинні органи місцевої влади», — повідомили «УМ» у прес–службі Міністерства освіти і науки України. Тож наразі директори шкіл подають свої пропозиції до міського управління освіти і науки з тим, як краще відпрацьовувати пропущені уроки: скоротити весняні канікули, перенести чи взагалі відмінити.

«Сірниковий маніяк» та ще й дивак

«Сірниковий маніяк» та ще й дивак

«УМ» уже писала про маніяка, який протягом останніх півроку «бавився з вогнем» у київських багатоповерхівках. Чоловік непомітно проходив у під’їзди, де підпалював залишені там речі. Візитною карткою хулігана стали записки дивного змісту, які він залишав на місці злочину. Лише за кілька місяців у Києві зафіксували майже сорок таких пожеж, і щоразу чоловік вислизав із місця злочину непоміченим. Та невдовзі зі слів очевидців правоохоронці склали фоторобот підозрюваного, який встиг провисіти в кожному райвідділі міліції та пожежних частинах міста лише декілька днів. Відслідковуючи кожну пожежу в столиці, правоохоронці збирали інформацію про чоловіка: де буває, з ким контактує, як виглядає.

Друге коло пекла

Друге коло пекла

Перша хвиля цьогорічної епідемії грипу та ГРВІ в Україні вже йде на спад. У школах закінчуються карантинні канікули, у лікарнях коротшають черги «сопливих» пацієнтів до ЛОР–лікарів та інфекціоністів, а в громадському транспорті зменшується кількість застуджених пасажирів. Десятитисячна «армія» чоловіків, жінок та дітей (а саме стільки українців, за даними МОЗ, перехворіли на грип у січні) повернулася до здорового життя. Але, як зазначають українські медики, заспокоюватися рано. Адже в середині березня очікують на новий спалах застудно–грипозної епідемії.

Петре, посунься!

Петре, посунься!

Незабаром Полтава з пам’ятника «славі руського оружия» перетвориться на пам’ятку української історії: окрім пам’ятника російському цареві Петру І, переможцеві Полтавської битви, у місті постануть також і пам’ятники гетьману України Іванові Мазепі та королю Швеції Карлові ХІІ.

Вусатий «нянь»

Вусатий «нянь»

Дітей та підлітків Донеччини продовжують лякати сексуальним маніяком, фоторобот якого розвішаний у тутешніх школах та дитсадках. А правоохоронці тим часом теж не сидять склавши руки — їм вдалося вирахувати й затримати 38–річного мешканця Пролетарського району, який тривалий час розбещував підлітків і вступав із ними у статеві зв’язки.

Рувім відбігався

Рувім відбігався

У певному сенсі «легендарного» депутата кримського парламенту від Блоку Куніцина затримали в столиці позавчора ввечері. Подробиці не повідомляються, відомо лише, що пана Аронова, як одного з лідерів колись могутньої бригади «Башмаки» (на рахунку якої близько півсотні вбивств та викрадень людей), «пов’язав» Департамент карного розшуку МВС. Сталося це в знаменний для Рувіма день – його затримали саме на 50–річчя створення футбольного клубу «Таврія», генеральним директором якого він свого часу був.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Таки герой — не каратель!

Таки герой — не каратель!

Про це після того, як представники уряду відвідали Меморіал в Ізраїлі, повідомив радник голови СБУ, співробітник Українського інституту національної пам’яті та кандидат історичних наук Володимир В’ятрович. Під­ста­вою для поїздки стали звинувачення, які прозвучали 6 грудня минулого року від голови ради Меморіалу Йосифа Лапіда. «Є ціле досьє, з якого випливає, що Шухевич був причетним до масових убивств», — заявив він тоді.

Всі статті рубрики