Виручить город

04.03.2008
Виручить город

Цибулині «сльози» з медом не змусять хворого плакати. (Фото з сайту www.mindhobby.com)

Відтоді, як «УМ» опублікувала інтерв’ю з «жінкою–рентгеном» Людмилою Герасимовою, минуло більше року, але до редакції й сьогодні надходять листи від зацікавлених читачів. На їхнє прохання «УМ» наводить рецепти народної цілительки, яка бачить пацієнтів наскрізь і знаходить головних «помічників» у боротьбі з болячками у природі. Поради стануть у нагоді українцям, які страждають від грипу, застуди й бактеріальних ускладнень цих хвороб.

За словами Герасимової, якби люди частіше прислухалися до природи, всі були б набагато здоровіші: «Якщо кашель мучить, краще трави напитися, аніж антибіотики ковтати». І додає, що народні методи не допоможуть тільки тоді, коли людина неправильно приймає настоянки чи не в тих дозах, що треба. Тому уважно читайте рецепти і будьте здорові!

 

При застуді

— Сухий інжир кип’ятити в половині склянки молока впродовж п’яти хвилин. Вийняти інжир, трохи охолодити та з’їсти перед сном, а також вранці відразу після сніданку.

— Півлітра молока і дві столові ложки польового хвоща кип’ятити 15 хвилин. Пити гарячу рідину раз на день.

— Вирізати в чорній редьці невелике заглиблення, куди засипати цукор або мед. Покласти редьку на склянку і чекати, поки з коренеплоду витече весь сік. Вживати по столовій ложці соку тричі на день.

При ангіні

— Змішати дві столові ложки соку буряка з однією столовою ложкою кислих яблук. Отриманою рідиною полоскати горло двічі на день.

— Дві столові ложки чистотілу залити 0,5 літра води. Прокип’ятити, почекати, поки навар трохи охолоне. Полоскати горло двічі на день.

— Чайну ложку квітів василька залити 0,5 літра окропу, 10 хвилин потримати на водяній бані. Настоювати протягом п’яти хвилин, процідити. Пити по одній столовій ложці двічі на день (уранці та ввечері).

При бронхіті

— Залити столову ложку листя шалфея 0,5 літра окропу, настояти, процідити. Пити по півсклянки двічі на день.

— Приймати всередину по 15 крапель березового дьогтю двічі на день. Цей засіб можна також вживати при туберкульозі.

— Заварити півсклянки квіток безсмертника в половині літра окропу. Пити настоянку гарячою, по півсклянки на день.

— Склянку дрібно нарізаної синьої або звичайної цибулі засипати цукром або залити медом. Вживати всередину слід сік, який пустить цибуля — по третині склянки тричі на день.

— Дві столові ложки сухих квітів липи та одну столову ложку дрібно нарізаних молодих гілок липи залити 0,5 літра окропу. Настояти 30 хвилин, процідити і вживати для полоскання горла. Тричі на день пити по дві столові ложки настоянки для зменшення жару.

При запаленні легенів

Приготувати збір із столової ложки квітів бузини, столової ложки квітів липи, коріння липи та плодів шипшини. Усе подрібнити, змішати, одну столову ложку отриманої суміші залити 0,5 літра окропу. Розподілити навар на три прийоми.