Хто в партії партачить?

22.02.2008

Віктор Ющенко переконаний, що вихід кількох політиків із партії «Народний союз «Наша Україна» не призведе до розколу коаліції. «Я буду докладати всіх зусиль для того, щоб коаліція працювала, і це не є загрозою існування коаліції», — відзначив Президент, перебуваючи у Франції.

Глава держави вважає, що політики вийшли з лав НСНУ на знак протесту проти порушення домовленостей про створення єдиної партії на базі блоку. «На жаль, ці питання пробуксовують, кожна сторона, яка бере участь у дискусії, керується своїми аргументами, і певна частина людей, які вбачали в цьому ключовий лейтмотив партійного руху, якраз таким кроком і висловила своє ставлення до цього», — цитує Ющенка УНІАН.

Одна з сімки, депутатка Оксана Білозір пояснила, що її вихід із партії – вимушений крок, продиктований «крайньою необхідністю привернути увагу до ситуації в партії». «Партiя не виконала свого головного завдання — згуртувати національно–демократичні сили і стати потужним чинником української політики, — пояснила Білозір. — Я не можу брати на себе відповідальність за рішення, ухвалені кулуарно, вузьким колом людей, без врахування позиції народних депутатів, не кажучи вже про рядових членів партії».

Тим часом президія «Нашої України» назвала заяви екс–колег нещирими у зв’язку з виходом із партії. «Кожен політик має право вільно вийти з будь–якої партії і обрати інший шлях самореалізації. Однак відповідальні політики чесно інформують суспільство про причини і цілі своїх дій. Цілком очевидно, що приводи, подані нашими колишніми колегами як підстави виходу з партії, є надуманими», — йдеться в заяві президії партії, підписаній її лідером В’ячеславом Кириленком. «Нашоукраїнці» називають абсурдними звинувачення в недемократичності партійного життя, «особливо якщо з такими заявами виступають люди, які не лише давно не беруть участь у роботі керівних органів партії, а й місяцями навіть не бувають в її офісі».