Майстер–класи у вечірній школі

22.02.2008
Майстер–класи у вечірній школі

Аргентинець Карлос Тевес із «МЮ» зрівнює рахунок у матчі з «Ліоном» (Фото Рейтер.)

Дводенний марафон 1/8 фіналу Ліги чемпіонів завершився позавчора ввечері чотирма видовищними матчами із закрученою інтригою та драматичною розв’язкою. Головний фаворит турніру за версією букмекерів — іспанська «Барселона» — складала іспит у Глазго, де місцевий «Селтік» намагався піднести подарунок своїм палким уболівальникам. Однак майстерна гра каталонців змусила «кельтів» визнати поразку — 3:2. Підопічні Франка Райкарда після матчу в один голос стверджували, що це була їхня найкраща гра в цьому сезоні. Впродовж усього матчу гості мали територіальну та ігрову перевагу, однак грубі помилки в захисті змусили Віктора Вальдеса двічі витягати м’яч із сітки, а його партнерів — двічі відігруватися. Після першого голу «біло–зелених» становище вирівняв зірковий Леонель Мессі, а вдруге нічийний результат з’явився на табло після шедевру у виконанні Тєрі Анрі, який спрямував шкіряну кулю у дальній кут воріт Артура Боруца по неймовірній траєкторії. Переможну крапку у двобої поставив той самий Мессі: аргентинський феномен розібрався із захисником і вдарив, як на тренуванні. Наставник шотландців Гордон Стракан визнав, що «гранатово–сині» показали майстер–клас у володінні м’ячем, а його команду згубила велика кількість невимушених помилок при передачах, що призвело до надмірної втоми «Селтіка» під завісу матчу.

Ще один цікавий поєдинок відбувся в Лондоні. Лідер англійської першості «Арсенал» приймав чинного клубного чемпіона Європи — «Мілан». Рівна гра закін­чилася безгольовою нічиєю. Не зважа­ючи на деякий спад, на полі ста­діону «Емірейтс» команди продемонстрували свій високий клас. Підопічні Арсена Венгера на правах господарів вели гру «першим номером». А «россо–нері» грали у звичний прагматично–захисний футбол. За гостей того вечора була і її величність Фортуна. На 94–й хвилині після подачі з флангу Емануель Адебайор повинен був забивати переможний гол головою, однак конголезцю завадило щось неймовірне — м’яч влучив у поперечину воріт. 0:0 — і Карло Анчелотті сподівається продовжити традицію виборювати англійські клуби на «Сан–Сіро».

Ще один представник прем’єр–ліги, «Манчестер юнайтед», грав у гос­тях проти «Ліона». Фран­цузи провели хороший матч і заслуговували на перемогу. Після снайперського пос­трілу найкращого бомбардира чемпіона­ту Франції Каріма Бенземи госпо­дарі вели у рахунку до 87–ї хвилини, коли Карлос Тевес, скориставшись непорозумінням біля воріт Грегорі Купе, щосили пробив у верхній кут із близької відстані. «Жахливо й іронічно те, що 0:0 було б краще, ніж досягнуті нами цифри 1:1», — сказав наставник «Ліона» Алан Перрен в інтерв’ю «Ассошіейтед пресс».

А в Туреччині глядачі побачили гольову феєрію у виконанні «Фенербахче» та «Севільї». Закономірним результатом гри мала стати нічия. Однак андалусійці поплатилися за бажання перемогти і на останніх хвилинах пропустили контратаку, в якій Семіх Шентюрк приніс важку перемогу господарям — 3:2.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі (результати середи). «Селтік» (Шотландія) — «Барселона» (Іспанія) — 2:3 (Веннегор оф Хесселінк, 16; Робсон, 38 — Мессі, 18, 79; Анрі, 52), «Фербахче» (Туреччина) — «Севілья» (Іспанія) — 3:2 (Кежман, 17; Лугано, 57; Семіх Шентюрк, 87— Еду Драсена, 23 (у свої ворота); Ескюде, 66), «Ліон» (Франція) — «Манчестер юн.» (Англія) — 1:1 (Бензема, 54 — Тевес, 87), «Арсенал» (Англія) — «Мілан» (Італія) — 0:0.