Мурчик просидів на тополі понад... 13 діб

24.01.2008

Про цю подію в місті гірників тепер не говорить хіба що лінивий. Надто вже близько вона зачепила серця мешканців міста. П’ятимісячний котик Мурчик, улюбленець співробітниці автотехнікуму Алли Дренової, за декілька днів до Нового року вишмигнув на подвір’я. Доти небачений світ його неабияк вразив. Як назло, хтось кинув петарду, і наляканий нею котик рвонув на колоноподібну тополю так натхненно, що опинився на самісінькій верхівці високого дерева.

Протягом чотирьох днів після цього господарка разом із сусідами різними шляхами намагалися приманити Мурчика донизу. Але всі спроби Алли Миколаївни виявилися марними.

Після цього зневірена жінка стала телефонувати до служби порятунку. Але, посилаючись на святкові дні, ніхто не зголосився допомогти їй врятувати кошеня навіть за гроші. Жінка змарнувала на це цілих десять днів. Аж доки не підключила журналістів місцевих газет та телеканалу, які зметикували звернутися безпосередньо до начальника міського управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Сергія Жупінаса, який направив на порятунок котика висотний автокран. Рятувальники зняли Мурчика з дерева цілого й неушкодженого.

Ветеринари найбільше переживали, щоб котик не обморозився, бо погода в ці дні стояла холодна. На щастя, обійшлося, хоча й не зовсім — медики констатували в Мурчика зневоднення організму, порадивши господарці погодувати свого улюбленця курячими шийками та м’ясним бульйоном.