НОВИНИ ПЛЮС

18.01.2008

Україна — НАТО

Сьогодні Володимир Огризко у ході свого першого візиту до Брюсселя на посаді міністра закордонних справ має намір зустрітися з Генеральним секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером. За даними агенції «Інтерфакс–Україна», у штаб–квартирі НАТО не виключають, що під час цієї зустрічі міністр передасть Генсеку лист керівників Української держави з проханням розглянути можливість одержання Україною плану набуття членства в НАТО на саміті в Бухаресті у квітні 2008 року. Передбачається, що Огризко як представник нового уряду, сформованого демократичною коаліцією, підтвердить незмінність курсу України на євроантлантичну інтеграцію. У ході візиту в Брюссель Огризко також зустрінеться з Верховним представником Євросоюзу Хав’єром Соланою, єврокомісаром Бенітою Ферреро–Вальднер та головою МЗС Бельгії Карлом де Гюхтом.

Вступ до СОТ

Україна та ЄС досягли компромісу в питанні експортних мит, подолавши останню перешкоду на шляху до Світової організації торгівлі. Про це УНІАН повідомив комісар Євросоюзу з питань торгівлі Пітер Мендельсон. За його словами, відтак «ми можемо святкувати усунення останньої перешкоди для вступу України до СОТ».

Хвороба Генпрокурора

Генерального прокурора Олександра Медведька прооперували і він перебуває на лікарняному. Про це повідомили сайту «Українська правда» в прес–службі ГПУ. Діагноз Генпрокурора залишається, втім, нез’ясованим. «Сподіваємось, що скоро він буде на роботі», — зазначив речник Юрій Бойченко. На час відсутності Генпрокурора його обов’язки виконує перший заступник Сергій Винокуров.

Як відомо, у Верховній Раді зібрано 180 підписів депутатів про висловлення недовіри Генпрокурору Медведьку.