Не довго музика пограла

18.01.2008
Не довго музика пограла

Довга коса не врятувала Олену Бондаренко від «вильоту». (Фото Рейтер.)

Нетривалою виявилася «епопея» українських тенісисток на першому в цьому сезоні турнірі серії «Великого шолома». Далі другого кола основної сітки жодна з дев’яти наших співвітчизниць, що змагалися на хардових кортах «Мельбурн–парку», не пробилася. Троє дівчат, нагадаємо, зачохлили ракетки ще в кваліфікації, рівно стільки ж — у першому й другому раундах. Найдовше в одиночній сітці протрималися Олена Бондаренко й Марія Коритцева, але вчора зранку за київським часом обидві представниці Харкова програли. Причому значно слабшим за себе дівчатам (якщо дивитися на сходинки рейтингу WTA).

Найприкріше за Бондаренко–старшу, адже вона була посіяна під високим 21–м номером. Каменем спотикання для кращої тенісистки України стала дебютантка відкритого чемпіонату Австралії — 17–річна Каролін Возняцьки з Данії, котра посідає 60–й рядок у рейтингу WTA. Олена «продула» в двох партіях, а билася по–справжньому лише в першій — 6:7, 1:6.

Кривдницею Коритцевої (104–й номер світового рейтингу) виявилася «темна конячка» з Німеччини Сабін Лісіцьки — 194–та за силою у WTA. До цього 18–річна німкеня взагалі не виступала на турнірах «Великого шолома», а тепер сходу пройшла три кола кваліфікації. В першому матчі основної сітки вона сенсаційно вибила з турніру росіянку Динару Сафіну (16), а вчора переграла й 22–річну українку — 6:1, 7:5.

Тепер наші дівчата залишилися тільки в парному розряді. Учора сестри Олена й Катерина Бондаренки в зустрічі першого раунду переграли французький дует Раззано/Коен–Алоро — 7:6, 6:3. Натомість Ольга Савчук у парі з росіянкою Ярославою Шведовою на двох тай–брейках поступилися четвертій парі турніру — Пешке/Стаббс (Чехія/Австралія).

Четвер у порівнянні з попередніми днями приніс найменше сенсацій — серед сіяних у жінок узагалі ніхто не постраждав, а в чоловіків попрощалися з Австралією лише іспанець Вердаско (25), котрий програв сербові Тіпсаревичу — 5:7, 6:7, 6:7, та росіянин Турсунов (32), якого переміг у чотирьох сетах американець Кверрі. Перший номер «посіву» Роже Федерер віддав лише три гейми (у трьох сетах) колись сильному французу Фабрісу Санторо.