Тільки тисяча. Більше — блеф!

Тільки тисяча. Більше — блеф!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

СБУ зафіксувала випадки ошуканства вкладників радянського Ощадбанку комерційними організаціями сумнівного походження. Ці структури переконують людей не брати обіцяну урядом виплату, яка не може перевищувати тисячу гривень, а натомість пропонують підписати з ними двосторонню угоду, за якою обіцяють через судові позови до ВАТ «Державний ощадний банк України» повернути повну вартість знецінених вкладів. За угодою, клієнт надає комерційній структурі копію ощадкнижки, паспорта, ідентифікаційного номера та сплачує готівкою 1 відсоток від суми внеску.

Фейсоном об «тейбл»

Фейсоном об «тейбл»

Україну, і не лише її, облетіла новина про черговий прояв ксенофобії, пов’язаний із насильством проти «кольорових». У п’ятницю ввечері на Хрещатику, біля ЦУМу, скінхеди (приблизно 10—12 осіб) напали на темношкірого легіонера баскетбольного клубу «Київ» Маркуса Фейсона й почали бити. За повідомленням сайту basket.com.ua, американець із бельгійським паспортом зміг вирватися з кола хуліганів і добігти до правоохоронців, авто котрих стояло неподалік, але ті поспішно ретирувалися. Тож побиття 29–річного баскетболіста продовжилося. На згадку про інцидент Фейсон отримав синці й розрізану руку. ЗМІ, пов’язані зі спортом, цитують слова почесного президента клубу, народного депутата від Партії регіонів Олександра Волкова: той уточнює, що «скінів» не зупинили навіть переконливі антропометричні дані афроамериканця (зріст 196 см, вага 90 кг), і вони начебто вигукували: «Чорні, геть з України!».

Без «мобілки» — хоч у вогонь!

Без «мобілки» — хоч у вогонь!

Надзвичайна подія сталася позавчора вранці на Львівщині, у відомій Сокальській виправній колонії №47, що розташована в будівлі старого монастиря. Як повідомляє Вінницька правозахисна група, двоє засуджених облили себе бензином та підпалили. За словами координатора правозахисної групи Дмитра Гройсмана, засуджені скоїли акт самоспалення, протестуючи проти жорстоких умов утримання, нелюдського ставлення адміністрації колонії.

Cлизька втіха

Cлизька втіха

Першу в Києві безкоштовну ковзанку, залиту на Софійській площі, минулої неділі мав відкривати особисто мер Леонід Черновецький. Але він так і не прибув. Підмінив градоначальника його заступник Віталій Журавський, який і перерізав символічну червону стрічку. Ковзанку такого типу в Києві створено справді вперше, зазначив пан Журавський. «Подібні льодові майданчики встановлюють у всіх великих європейських містах — Парижі, Лондоні, Римі, Амстердамі... А ось така ковзанка, площею 40 на 20 метрів, нарешті з’явилась і в нашій столиці». Вона обійшлася Києву в 2,2 млн. гривень, які надали місту спонсори.

«Спеціаліст» із конвеєра

«Спеціаліст» із конвеєра

Перевірка проводилася Рахунковою палатою на предмет ефективного використання коштів із держбюджету на виконання державного замовлення при підготовці фахівців з вищою освітою. Як уже повідомляла «УМ», аудитори встановили, що коли освіту очолював Станіслав Ніколаєнко, Міністерство освіти та науки неефективно використало кошти з держбюджету для держзамовлення у ВНЗ випускників за спеціальностями, яких в Україні й так перебір. Лише за останні роки непрацевлаштованими залишилися 1646 випускників, на підготовку яких держава витратила 22 мільйони гривень. «Безвідповідальне ставлення МОН до працевлаштування призводить до перенасичення ринку кадрами із вищою освітою низької кваліфікації. Безконтрольність використання коштів з держбюджету з боку міністерств та відомств як на стадії планування, так і використання спричинили порушення на загальну суму 708,6 мільйона гривень», — йдеться у звіті аудиту Рахункової палати.

Гроші принесе листоноша?

Гроші принесе листоноша?

Свою першу планову робочу поїздку до регіонів новопризначений Прем’єр Юлія Тимошенко символічно здійснила до Дніпропетровська, тобто на свою малу батьківщину. Роздавати чиновникам завдання Юлія Володимирівна почала просто з аеропорту міста. Адже за кілька років цей аеровокзал прийматиме учасників і гостей чемпіонату «Євро–2012». Вже цьогоріч на його реконструкцію і модернізацію буде виділено кошти, аби довести аеропорт до рівня міжнародних стандартів. Через станції–довгобуди центр міста, за словами Тимошенко, справляє гнітюче враження, тому найближчим часом буде розроблено чіткий графік робіт щодо спорудження метро. «У 2008 році необхідно купити устаткування на суму 530 мільйонів гривень, аби в 2009–му чи на початку 2010–го мати в експлуатації три нові станції», — додала Тимошенко. Вже цьогоріч уряд поставив завдання здати дві станції — «Парус–1» і «Парус–2».

Рагу і не занявкало

Рагу і не занявкало

Коли в останні дні минулого року одна з полтавчанок звернулася до місцевих телевізійників із повідомленням про те, що напівбомжацька сімейка вбиває котів і збуває м’ясо мурчиків під виглядом кролячого на ринках, це здалося «чорним» гумором. Однак, як повідомив днями начальник обласної міліції Михайло Цимбалюк, уже немає сумнівів у тому, що 51–річний чоловік та його співмешканка справді полювали на пухнастиків.

Всі статті рубрики