НОВИНИ ПЛЮС

11.01.2008

Юля взялася за «Росукренерго»

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко доручила міністрові палива та енергетики Юрію Продану, голові правління НАК «Нафтогаз України» Олегу Дубині та голові Національної комісії регулювання електроенергетики України Валерію Кальченку розглянути можливість скасування ліцензії ЗАТ «Укргаз–Енерго» — дочірньої компанії «Нафтогазу» та «Росукренерго» — на постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

НКРЕ скасувала свою постанову від 9 серпня 2006 року про скасування обмеження обсягів постачань газу спільним підприємством «Укргаз–Енерго» на рівні 5,04 млрд. куб. м на рік. Нагадаємо, що «Укргаз–Енерго» є ексклюзивним постачальником газу для українських споживачів — компанія реалізує все «блакитне паливо», яке надходить в Україну.

Опозиціонери всіх мастей єднаються?

Компартія готова підписати угоду про створення об’єднаної опозиції з Партією регіонів. Як заявив нардеп–комуніст Олександр Голуб, «єдине — потрібно чітко визначити теми і позиції, у яких ми діємо спільними зусиллями, тобто встановити принципи». За словами Голуба, у КПУ вже створена робоча група для узгодження позицій із ПР, і щойно це буде зроблено, комуністи з «регіоналами» підпишуть «опозиційну» угоду.

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів призначив заступником голови правління НАК «Нафтогаз України» Володимира Триколича. В. о. заступника голови правління «Нафтогазу» Ігор Діденко не був у середу затверджений урядом на цій посаді лише через відсутність усіх необхідних для цього документів. Інший заступник голови правління НАК, Ігор Воронін, у грудні 2007 року пішов у відпустку на 150 днів.

Гендиректором дочірньої компанії «Нафтогазу» «Укргазвидобування» призначено Іллю Рибчича.