«Сором’язлива» молодь

11.01.2008
«Сором’язлива» молодь

Естафетні гонки в Німеччині відбувалися в сутінках. (Фото Рейтер.)

Німеччина нині є «меккою» світового біатлону, тож організувати змагання «стріляючих лижників» «бюргери» намагаються якомога яскравіше. Два поспіль німецькі етапи Кубка світу розпочиналися жіночими естафетами, причому стартували гонки у вечірній час. На трибунах та околицях трас і в Обергофі, і в Рупольдингу збиралися десятки тисяч людей. І місцеві спортсмени виправдали їхні надії.

Особливо стараються жінки. Позавчора ввечері у Баварії господарки–німкені виграли четверту поспіль естафету й забезпечили собі перемогу в загальному заліку. Особливо слід виділити феноменальну швидкість молодої зірки Магдалени Нойнер. Попри те, що вона схибила аж п’ять (!) разів при стрільбі стоячи, Нойнер зуміла відправити партнерку Каті Вільгельм на останній відрізок естафети другою. А там олімпійська чемпіонка розправилася з норвежкою Флатланд, у якої не витримали нер­ви при тій же стрільбі стоячи. Хай там як, а для скандинавок це «срібло» стало першим подіумом у сезоні.

Українські ж фахівці вирішили виставити на Рупольдинг експериментальний склад, відправивши Вікторію й Валентину Семеренко, Оксану Яковлєву та Оксану Хвостенко готуватися до наступного етапу Кубка світу в Італію. І вже на першому відрізку надії на пристойний виступ пішли шкереберть, бо бронзова призерка Турина–2006 Лілія Вайгіна–Єфремова змушена була намотувати штрафне коло, використавши чотири додаткові патрони. Передала естафету екс–білоруска аж 13–ю.

Менш досвідчені Ніна Карасевич, Тетяна Рудь і дебютантка змагань такого рівня Валентина Шестак подвигу не здійснили, але підняли–таки нашу команду на 11–ту позицію. Причому колишня лижниця Шестак відстрілялася без жодного промаху, програвши зірковій Вільгельм на своєму відрізку лише півхвилини.

 

ТАБЛО

Кубок світу. 5–й етап. Рупольдинг (Німеччина). Жінки. Естафета (4х6 км). 1. Німеччина — 1:17.56,1 (3 штрафних кола, 10 додаткових патронів). 2. Норвегія — +24,3 (0+9). 3. Росія — +1.15,9 (1+10)... 11. Україна — +4.25,5 (1+8)...