ХРОНІКА

05.01.2008

Гандбол

У першому матчі відбору на чемпіонат світу 2009 року чоловіча збірна України обіграла в Запоріжжі команду Естонії з рахунком 29:27. Завтра колектив Леоніда Захарова проведе гру–відповідь. Також у кваліфікаційній групі українці 16 і 20 січня зустрінуться зі збірною Австрії. До фінальної частини чемпіонату потрапить лише команда–переможець групи.

Футбол

Керівництво підмосковного «Сатурна» заявило, що клуб підписав контракт із білоруським форвардом Леонідом Ковелем, викупивши його трансфер у мінського «Динамо». Про те саме оголосили і львівські «Карпати», в яких Ковель півтора року виступав на правах оренди. Український клуб стверджує, що мав першочергове право на укладення угоди з 21–річним футболістом. У випадку, якщо росіяни не відмовляться від нападника, «Карпати» обіцяють звернутися зі скаргою до УЄФА.

* * *

Головний тренер мюнхенської «Баварії» Отмар Хіцфельд по завершенні сезону 2007/08 піде з посади. Очікується, що новим місцем роботи відомого фахівця буде пост керманича збірної Швейцарії або ж коментаторське крісло на німецькому телебаченні, в якому Хіцфельд себе вже випробовував. Боси «Баварії» шукають нового наставника для команди. А найбажанішою кандидатурою вони вважають екс–тренера збірної Італії Марчело Ліппі, який наразі перебуває у творчій відпустці.

Теніс

Новий рік четверо українських тенісисток зустріли у Південній півкулі, де готуються до відкритого чемпіонату Австралії. На турнірі IV категорії в Окленді (Нова Зеландія) з призовим фондом 145 тисяч доларів Марія Коритцева поступилася в третьому колі кваліфікації росіянці Манасьєвій — 6:3, 3:6, 1:6. Натомість у парному розряді 22–річна українка в дуеті з американкою Лілією Остерлох дійшла до фіналу. Учора ця пара в півфіналі в трьох сетах обіграла перший номер посіву — французько–американський дует Луа/Ту — і сьогодні зіграє в вирішальному матчі.

На хардових кортах Голд Коста (Австралія) троє наших дівчат взяли участь у змаганнях ІІІ категорії з призовим фондом 175 тисяч доларів. Юліана Федак поступилася в другому раунді білорусці Азаренко (4:6, 2:6), Ольга Савчук — у першому француженці Моресмо (1:6, 1:6), а Тетяна Перебийніс склала зброю ще в кваліфікації.

Шахи

У новому рейтинг–листі ФІДЕ львів’янин Василь Іванчук втратив аж сім позицій, опустившись із другого місця на дев’яте (2751 очко). До півсотні кращих входять ще четверо українців: Сергій Карякін — 14–й (2732), Руслан Пономарьов — 18–й (2719), Павло Ельянов — 27–й (2692), Андрій Волокітін — 45–й (2674). Трійку кращих становлять росіянин Крамник, індієць Ананд (по 2799) та болгарин Топалов (2780). У рейтингу країн Україна посідає друге місце слідом за Росією.

Хокей

НХЛ. «Айлендерз» — «Флорида» — 3:4 ОТ (Федотенко «А» — 13:36, 2 кидки, «0»), «Піттсбург» — «Торонто» — 6:2 (Понікаровський «Т» — 18:23, 3 кидки, «–3»).