Банк для голодних. Їсти подано

21.12.2007

Лише третій місяць в обласному центрі Прикарпаття діє проект місцевого благодійного християнського фонду «Солідарність» з оригінальною назвою «Банк їжі», а тутешні бізнесмени вже з ентузіазмом вкладають у нього кошти. За зібрані в такий спосіб гроші працівники фонду формують набори, в які вкладають крупи, олію, цукор та інші найнеобхідніші продукти харчування. Продовольчі пакети щомісяця отримують сім’ї, де є голодні діти. Їх зазвичай виявляють волонтери «Солідарності».

«Ідея цього проекту, який, за нашою інформацією, не має аналогів, народилася несподівано, — розповів «УМ» голова фонду Андрій Микитин. — Якщо для заможних людей існує ціла система банків, то чому, подумали ми, не створити банк для бідних, в якому вони брали б стільки їжі, скільки потрібно, аби принаймні не голодували діти? На наш заклик активно відгукнулися бізнесмени, яким імпонує благородна філософська формула: за свої добровільні фінансові пожертви вони отримають дивіденди, так би мовити, в небесній валюті».

Рейтинг меценатів «Банку їжі», що регулярно оновлюється на сайті «Солідарності», наразі очолює анонімний благодійник, на кошти якого вже придбано 76 продовольчих пайків вартістю 60 гривень кожний. Поки що послугами «їстівного банку» постійно користується двадцять малозабезпечених івано–франківських родин. Їхнє коло планується розширити до двох тисяч сімей. На черзі — «Банк одягу», який створюватиметься за схожою схемою. Андрій Микитин сподівається, що потужнішому притоку інвестицій для реалізації обох проектів посприяє і передноворічний «Бал меценатів», що відбудеться у приміщенні фонду 26 грудня, на католицьке Різдво.