«КДБ і Компартію не чіпайте»

«КДБ і Компартію не чіпайте»

Збурювачами спокою стали вельми помітні люди. Доктор історичних наук, професор Національного університету «Києво–Могилянська академія», священик Української православної церкви Київського патріархату Юрій Мицик, письменники кандидат геолого–мінералогічних наук Юрій Шковира та Микола Чабан, журналіст Борис Матющенко. Усіх їх об’єднує нестримний потяг до пізнання України. І на старенькому авто вони «тихою сапою» об’їздили найзабутіші куточки нашої держави.

Банк для голодних. Їсти подано

Банк для голодних. Їсти подано

Лише третій місяць в обласному центрі Прикарпаття діє проект місцевого благодійного християнського фонду «Солідарність» з оригінальною назвою «Банк їжі», а тутешні бізнесмени вже з ентузіазмом вкладають у нього кошти. За зібрані в такий спосіб гроші працівники фонду формують набори, в які вкладають крупи, олію, цукор та інші найнеобхідніші продукти харчування. Продовольчі пакети щомісяця отримують сім’ї, де є голодні діти. Їх зазвичай виявляють волонтери «Солідарності».

Не чекайте Горгони

Не чекайте Горгони

Кременчуцький міськ­ водоканал звернувся до столичного Інституту колоїдної хімії за рекомендаціями стосовно ефективних способів боротьби з мікромедузами, які забивали очисні фільтри водозабору минулого літа. Такі несподівані «загати» спричиняли зменшення обсягів подачі питної води індустріальній «столиці» Полтавщини. Тож водоканальці сподіваються, що науковці допоможуть їм зустріти літнє «нашестя» прозорих драглистих істот у всеозброєнні. Як відомо, Кременчук «п’є» воду з Дніпра, точніше — зі «свого» водосховища. Медузи ж поширені у «класичних», солоних, морях. Однак хімічний і біологічний склад води у «рукотворних» водосховищах на Дніпрі останнім часом настільки змінився, що поява там подібних нетипових гостей уже мало кого дивує.

Всі статті рубрики