Карі Стефанссон, дипломований провидець

Карі Стефанссон, дипломований провидець

Ісландського вченого Карі Стефанссона можна назвати «науковим провидцем». Очолювана ним фірма deCODE Genetics першою у світі запропонувала нову для людства послугу — deCODEme (в перекладі з англійської — «розшифруй (чи декодуй) мене»). За 985 доларів кожен може отримати свій генетичний профіль, дізнатися, які хвороби загрожують йому в майбутньому, чи, наприклад, чому він не любить ті чи інші харчі.
На цей час компанія вже виділила варіанти ДНК, які відповідають за розвиток у людини 18 спадкових хвороб та аномалій. Це пігментаційні дегенерації, які пов’язані з віком, астма, злоякісні пухлини прямої кишки, молочної залози та простати, черевні хвороби, глаукома (лише окремі типи), інфаркт, інсульт, запальні хвороби кишок, серцева аритмія, розсіяний склероз, ожиріння, псоріаз, синдром неспокійної ноги, ревматоїдний артрит, діабети типу 1 і 2.

Павло Гудімов: Я — представник середнього класу

Павло Гудімов: Я — представник середнього класу

Вік Христа для кожного чоловіка є переломним. Музикант, куратор, галерист, дизайнер і, зрештою, просто креативний чоловік Павло Гудімов — не виняток. Всі культурні проекти, які він багато років вимріював вночі на кухні, після 33 реалізувалися і наробили галасу в професійних колах. Чи заздрять Гудімову в його успішності без політики, які сили за ним стоять і навіщо він все це робить, Павло розказав «УМ» після презентації чергового проекту — журналу «Символ» [культ культури].

Всі статті рубрики