«Що нижче балотувалися»

21.12.2007

Центральна виборча комісія вже отримала від Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка рішення про дострокове припинення повноважень 14 народних депутатів у зв’язку з їх призначенням до Кабінету Міністрів. Заступник глави ЦВК Андрій Магера ще позавчора ввечері підтвердив, що ЦВК отримала листа від спікера.

Пан Магера висловив упевненість у тому, що в засіданні, на якому розглядатимуть реєстрацію наступних за списком БЮТівців і «нашоукраїнців», візьмуть участь усі члени ЦВК. «Думаю, члени ЦВК, незважаючи на важку виборчу кампанію, сильний емоційний вплив та інші обставини, все–таки зможуть належним чином виконувати свої обов’язки, і тут підстав для докорів я не бачу», — сказав Магера в ефірі «5–го каналу».

На питання про те, коли ЦВК може схвалити реєстрацію депутатів, заступник глави комісії відзначив: спершу мають надійти документи від кандидатів у депутати. «Давайте дочекаємося вівторка», — сказав Магера.

Слід додати, що така сама процедура реєстрації – певно, із зупинкою в засіданнях ВР — має відбутися і для реєстрації ще двох депутатів від коаліції, котрі мають замінити двох нардепів, які переходять на роботу у виконавчу владу.

Роман ЖАХІВ