Твереза «Юність»

18.12.2007

На свій ІІ з’їзд, у якому взяло участь майже 300 делегатів, молоді «нашоукраїнці» зібралися не в столиці, а в регіоні, де їхню політичну силу донедавна зустрічали лише «в штики». Чого тільки варті події осені 2003 року, коли тут зірвали з’їзд «дорослої» «Нашої України» на чолі з Віктором Ющенком. Тож, вибираючи Донецьк місцем проведення форуму, його організатори прагнули засвідчити, що відтоді нарешті відбулися певні зміни. «Ми хочемо показати, що й на Донбасі присутня «помаранчева» молодь, яка підтримуватиме Президента України та демократичну коаліцію, підтримуватиме єдність України від Сходу до Заходу», — каже голова «МСНУ» Степан Барна.

Перед початком роботи з’їзду активісти «молодіжки» «Нашої України» відвідали місце, де чотири роки тому затяті опоненти «помаранчевих» продемонстрували «регіональні» особливості політичного протистояння. Йдеться про палац «Юність», куди восени 2003–го з усіх кінців області звезли агресивних молодиків, щедро «накачаних» дармовою горілкою та пивом. Зате тепер на площі біля палацу учасники форуму розгорнули найбільший прапор України, який нарешті повернувся додому.

Знамено розміром 30 на 45 метрів свого часу пошила одна з мешканок Донецька. 19 вересня цього року стартував всеукраїнський тур «Найбільший прапор – Україні». В ході цієї акції синьо–жовте полотнище побувало в усіх обласних центрах країни, в Сімферополі та Севастополі. Також його розгортали в Каневі неподалік могили Тараса Шевченка та на Говерлі. Востаннє прапор, який вже занесли до Книги рекордів України, розгорнули в Донецьку напередодні з’їзду «МСНУ». Надалі його передадуть до обласного краєзнавчого музею.