Білявка в мільйонах

05.12.2007
Білявка в мільйонах

Різ Уїзерспун.

Підсумки фінансового року традиційно підбивають не тільки банкіри, а й голлівудські зірки. Точніше, за них це робить журнал «Голлівуд ріпортер». Зібравши докупи дані про всі гонорари, отримані акторами протягом року, редакція оприлюднює перелік найбільш високооплачуваних кінозірок. Днями вийшов черговий такий рейтинг — цього разу журнал оцінював винятково жінок. Найдорожчою актрисою2007 виявилася Різ Уїзерспун.

Незважаючи на те, що останній фільм «оскароносиці» — «Ка­пітуляція» — у прокаті фактично провалився, 31річна Різ цього року менше 15 мільйонів доларів за одну стрічку не отримувала. Переважно ж знаменитій «Білявці в законі» пропонують 20 мільйонів за фільм. Не дивно, що Уїзерспун цього року заробила найбільше з­поміж усіх мешканців голлівудських пагорбів.

Багатодітна мати Анджеліна Джолі задовольняється скромнішими сумами. Максимальний розмір її гонорару складає 15 мільйонів, а, скажімо, за фільм «Беовульф» Енджі отримала всього 8 «лимонів». Однак знімається Джолі часто, тому загалом заробила вельми кругленьку суму. І розділила друге­третє місця з Камерон Діаз, яка теж отримувала до 15 мільйонів за проект. Минулорічна переможниця Ніколь Кідман цього разу лише четверта, хоча також отримувала й 15 мільйонів за зйомки.

Насправді ж розподіл місць після першого — суто умовний, бо гонорари в діапазоні 10—15 мільйонів, як виявилося, отримують чимало кінозірок. Окрім вищеперелічених, це й Рене Зеллвегер, і Сандра Буллок.

Джулія Робертс, яка свого часу протягом кількох років очолювала рейтинг із недосяжними для інших гонорарами у 20 мільйонів, цього разу взагалі до нього не потрапила. «Кралечка» нещодавно народила третю дитину, тому довго не знімалася.

А замикають десятку найдорожчих актрис Дрю Беррімор та Джоді Фостер із «зарплатами» 10—12 мільйонів та Холлі Беррі, яка стабільно отримує чек на суму 10 мільйонів за фільм.