Прощавай, Пекіне...

05.12.2007
Прощавай, Пекіне...

Зусиль Цигиці й Радченко виявилося замало для перемоги над кореянками. (Олександра ЗАДИРАКИ.)

Хоч як прикро, але жіноча збірна України не виступатиме на Олімпіаді2008 у Пекіні. В понеділок увечері підопічні Леоніда Ратнера у запеклій і жорст­кій боротьбі поступилися команді Південної Кореї й утратили шанси пробитися до наступного раунду чемпіонату світу, а заодно можуть забути й про путівку на Ігри.

Паркет Палацу спорту у французькому місті Нант став нещасливим для збірної України. Після програшу німкеням поєдинок на цьому ж майданчику з азіатками для наших дівчат став вирішальним. Українки з перших же хвилин програвали, але білий прапор не викидали й билися до «останнього набою». Не змогла допомогти партнеркам досвідчена Оксана Сакада, яка в неділю отримала травму у зіткненні із німецькою гандболісткою. Зате згадала про свої бомбардирські навички Олена Цигиця — на її рахунку позавчора було 12 голів. Воротар Тетяна Ворожцова парирувала три з п’яти семиметрових! Добре проявила себе Юлія Манагарова, котра реалізувала п’ять кидків із восьми.

Саме молодій криво­різькій дівчині за дві хвилини до фінального свистка вдалося відновити рівновагу — 25:25. Нічия залишала українкам шанси на вихід із групи. Але за сім секунд до сирени кореянки — до речі, срібні призерки Афін­2004 — вирвали перемогу у бронзових медалісток тієї ж Олімпіади (26:25) і забезпечили собі місце в наступному колі.

Почин Цигиці слабо підтримали інші дівчата: по три м’ячі закинули Ляпіна й Резнір, два — Радченко. Тож надалі оновлена українська команда може проявити себе лише у втішному турнірі за 13—24те місця.

У другому матчі квартету F німкені прогнозовано легко переграли Парагвай (45:12) й вийшли до другого етапу.