ХРОНІКА

04.12.2007

Спортивна гімнастика

Учора в Пекіні закінчився так званий передолімпійський тиждень — кращі спортсмени планети змагалися на місці баталій майбутньої Олімпіади. Серед українців найкраще виступила Дарина Згоба, яка виграла змагання на брусах; Анастасія Коваль показала четвертий результат. У чоловічому фіналі в опорному стрибку Вадим Кувакін з Херсона посів шосте місце.

Шахи

Українське представництво на Кубку світу в ХантиМансійську продовжує зменшуватися на одного гравця в кожному раунді. У третьому колі львів’янин Василь Іванчук (рейтинг — 2787) несподівано поступився в додаткових партіях румуну Лівіу­Дітеру Нісіпяну (2668) — 2,5:3,5. Натомість до 1/8 фіналу пробилися Сергій Карякін, котрий також у партіях зі скороченим контролем часу переграв француза Етьєна Бакро (3:1), і Руслан Пономарьов, який без ускладнень впорався з росіянином Євгеном Томашевським (1,5:0,5).

Фігурне катання

Українська спортивна пара у складі Тетяни Волосожар і Станіслава Морозова посіла підсумкове четверте місце на Гран­прі Японії. Після другої позиції в короткій програмі підопічні Галини Кухар і Миколи Морозова показали лише п’ятий результат у довільній програмі й не потрапили до числа призерів. А на п’єдестал зійшли Савченко/Шолкови (Німеччина), Маклафлін/Брубакер (США), Дюбе/Девісон (Канада).

Лижі

На третьому етапі Кубка світу, що відбувся минулих вихідних у фінському містечку Куусамо, українська збірна взяла участь у повному складі. Найкращий результат із­поміж наших продемонструвала досвідчена броварчанка Валентина Шевченко, яка в гонці на 10 км класичним стилем посіла 12те місце. Лада Нестеренко фінішувала із 50м часом, Катерина Григоренко — з 60м. У чоловічому старті на 15 км «класикою» Роман Лейбюк став 49м, а Олександр Пуцко — 71м. У спринті на 1,2 км Віталій Марців показав 50й результат, Мирослав Білосюк — 82й. Серед жінок стартувала лише Марина Анцибор, котра опинилася на 61му рядку протоколу.

Теніс

Кубок Девіса. Фінал: США — Росія — 4:1.

Американці 32й раз виграли командні змагання серед чоловіків. Перші й вирішальні три пункти на хардових кортах Портленда господарям принесли Роддік і Блейк, які переграли Турсунова й Южного, відповідно, а також пара братів Брайанів, котрі здолали дует Андреєва з Давиденком.