«Ніхт шпрехен дойч»

04.12.2007
«Ніхт шпрехен дойч»

Капітан українок Наталка Ляпіна показала високу ефективність реалізації кидків (86%), але наша збірна програла. (Олександра ПРИХОДЬКА.)

На XVIII жіночий світовий форум, що триватиме у Франції до 16 грудня, українські гандболістки приїхали з метою завоювати путівку на Олімпійські ігри. А для цього треба потрапити до числа семи кращих. На старті турніру в групі F на підопічних Леоніда Ратнера позавчора чекала потужна збірна Німеччини.

Прикро, але жодного разу повести в рахунку в Нанті українки так і не змогли. Олена Яценко, Олена Радченко й Наталія Ляпіна лише відновлювали рівновагу — 3:3, але потім німкені пішли у відрив — 12:6. Щоправда, наш тренер знайшов слова, аби «синьо­жовті» закинули п’ять м’ячів поспіль і скоротили розрив до мінімуму. Та невдовзі стався черговий провал, і на перерву команда Арміна Емріха відправилася з комфортною перевагою (17:12).

Не пішла гра в нашої основної гандболістки — Олени Цигиці. Мети досягли лише два її постріли з десяти. Загалом ефективність кидків у наших виявилася нижчою, ніж у суперниць — 36 відсотків проти 43. Крім того, німкені вдало захищалися, дозволивши українкам лише тричі успішно атакувати з меж дев’ятиметрової зони, тоді як самі це робили 14 разів!

Усе, на що «синьо­жов­ті» спромоглися в дру­гому таймі, — це звести перевагу німецької збірної до двох голів (21:19). Але потім двохвилинні вилучення заробили Радченко й Цигиця, і наші, знову пропустивши п’ять м’ячів, підписали собі вирок.

Найрезультативнішими серед українок стали Резнір і Ляпіна, на рахунку яких по шість влучних кидків. По два голи записали до свого активу Яценко, Цигиця й Радченко.

У другому матчі квартету F кореянки познущалися над Парагваєм — 50:12.