Колеса для малечі

01.12.2007

Шість багатодітних родин, що проживають на Одещині, днями обзавелися мікроавтобусами марки «Газель», що були придбані за рахунок добродійного Президентського регіонального фонду. Загальна вартість дарунків, вручених родинам Миколою Сердюком, в.о. глави обласної державної адміністрації, — понад 430 тисяч гривень. Отримали мікроавтобуси в різних районах області шість сімей, в який виховують від 10 до 14 дітей. Причому за кожним автобусом було закріплено водія, який доставив батьків із дітьми додому. Досвідчені шофери також допомагатимуть батькам набути азів з обслуговування «Газельок» та готуватися до складання іспитів на водійські права.

Глава однієї з родин, що налічує 14 дітей, Петро Ілієв висловив вдячність Фонду за підтримку: «Тепер однією проблемою менше — можна буде виїхати з нашого села Виноградівка до райцентру Болград, щоб купити якісь речі, або, наприклад, до Одеси — відвідати театр».

Крім того, пан Сердюк вручив кожній родині по 2,5 тисячі гривень. На ці гроші сім’ї куплять, наприклад, паливо або відремонтують будинок тощо. Він нагадав, що «Президент Віктор Ющенко поставив завдання поліпшити упродовж наступного року житлові й побутові умови багатодітних сімей регіону. Тому такі добродійні акції продовжуватимуться і в наступному році, передусім буде забезпечено транспортними засобами 44 родини, в яких виховуються 10 і більше дітей.

Нагадаємо, добродійну організацію «Президентський регіональний фонд» створено в Одесі 15 листопада цього року.