Розфарбована історія

27.11.2007
Розфарбована історія

Незабаром полотнище привезуть до Києва. (з сайту Захід.нет)

«Мегаісторія України» — саме таку назву має полотнище завдовжки у 30 і заввишки 5 метрів. Незвичайну картину створив молодий художник з ІваноФранківська Роман Бончук. На її малювання, як уже повідомляла «УМ», він витратив майже рік, а головними персонажами стали відомі постаті української історії.

На верхньому ярусі зображена «архітектурна гірлянда», на якій відтворені визначні пам’ятки нашої архітектури. На нижньому — історичні діячі України різних епох. Приміром, простежуються риси обличчя Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко. За зізнанням самого автора, сучасних героїв полотна він обирав із врахуванням своїх симпатій до тієї чи іншої особистості. Також картина має три композиційні домінанти: БогородицяОранта — у центрі, Архангел Михаїл — ліворуч і з протилежного боку — святий Миколай Чудотворець.

Як зазначили «УМ» у львівському Палаці мистецтв, у них картина виставляється вперше і користується неабиякою популярністю цінителів мистецтва. «Картина представлена в галереї просто неба, тому її видно здалеку. Саме це приваблює усіх, навіть випадкових перехожих», — розповіли тут. За попередньою інформацією, львів’яни та гості міста матимуть змогу оглянути незвичайне полотно до 25 грудня. Потім його планують перевезти для експозиції у Київ.