Усі на зелений суботник!

24.11.2007

Небувала за масштабністю акція озеленення степового причорноморського краю триває уже третій тиждень у містах і селах регіону під керівництвом і за безпосередньою участю в.о. глави Одеської облдержадміністрації Миколи Сердюка. Цієї суботи, як і 10 та 17 листопада, тисячі держслужбовців, студентів, школярів, пенсіонерів знову вийдуть на заздалегідь визначені густонаселені чи занедбані місця, щоб посадити щонайменше по одному саджанцю яблунь, груш, інших дерев та кущів, заготовлених напередодні працівниками лісництв північних районів Одещини. «Попередні покоління перетворили ці засушливі землі у квітучі оазиси, — ділився своїми думками з журналістами пан Сердюк, поливаючи щойно висадже­не своє деревце в парку імені Тараса Шевченка. — А наш обов’язок — підтримувати й розвивати красу скверів і парків, продовжити озеленення міських та сільських околиць. Причому робити це як восени, так і навесні — зелені багато не буває».

По завершенні перших двох «зелених» суботників спеціалісти облуправління лісового господарства підбили підсумки: спільними зусиллями висаджено понад мільйон саджанців на загальній площі 470 гектарів. У масових акціях, що проходять під гаслом «Зелена країна — спадщина для майбутніх поколінь», взяли участь понад 74 тисячі студентів і школярів, близько 8 тисяч держслужбовців, 39 тисяч працівників підприємств, установ і організацій, представників різних релігійних конфесій.

Координацію зусиль з озеленення територій обласного центру здійснює комунальне підприємство «Міськ­зелентрест», що забезпечує доставку саджанців дерев і необхідний інвентар. Окрім озеленення занедбаних і запустілих місць, проводиться впорядкування територій скверів та парків, прибережної морської зони. «Якщо можеш посадити більш як одне дерево, зроби це сьогодні», — таким зверненням завершив одну з останніх селекційних нарад новий керівник Одещини пан Сердюк. Можна сподіватися, і 24 листопада тисячі одеситів відгукнуться на його слова особистою участю в акції озеленення рідного краю.