Як давно Саленко став Леоненком?

24.11.2007

Головною метою свого заходу олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики1980 оголосила бажання поєднати спорт і мистецтво, другий рік поспіль зібравши в одному місці представників цих сфер людської діяльності. Чесно кажучи, вийшло не надто вражаюче. Нехай початок дійства вийшов ефектним — Захарова виїхала до публіки на коні. Багато хто із анонсованих гостей на арені Київського цирку так і не з’явився. Ведучі — Ольга Сумська та Юрій Горбунов — неодноразово помилялися в іменах гостей. Траплялися й інші «технічні накладки»…

Нинішній наставник столичного «Арсеналу» Олександр Заваров перед початком шоу питав у знайомих за лаштунками: «Кажуть, Сало має бути?». Сало — це колишній нападаючий «Динамо» Олег Саленко. Мабуть, ці запитання збили з пантелику ведучих. Бо за одним столиком з Андрієм Бібою та Анатолієм Дем’яненком розташувався все ж не Сало, а його колега по амплуа — незрівнянний Віктор Леоненко. Незрівнянний тому, що мало хто дозволяє собі настільки відверто висловлюватися про нинішню гру своєї колишньої команди.

Але чарівна ведуча шоу Ольга Сумська двічі називала Леоненка Саленком. Не певна, що це тішило самолюбство Віктора, нехай Саленко і став кращим бомбардиром чемпіонату світу 1994 року. До речі, Леоненко проігнорував «дрескод» вечора, з’явившись у светрі та чорних кросівках. Він помітно схуднув, тож немає сумніву, що він не програв би «Нафтовику» з Охтирки, як це нещодавно зробило нинішнє київське «Динамо».

Обмін запитаннями й відповідями з гостями не надто розважав публіку. Наприклад, Олександр Заваров говорив про своє наболіле, згадуючи образи на столичну мерію. За столиками для почесних гостей сиділи переважно футболісти. Адже чоловік Стелли Георгіївни — відомий майстер шкіряного м’яча Віктор Хлус. Слово надавали Євгену Рудакову, Михайлу Михайлову, Вадиму Євтушенку, який багато років прожив у Швеції поруч із родиною Захарової та Хлуса, а зараз прилетів до Києва «на хвилинку». Причому у голосі знаного нападника 1980х відчувався акцент — усе ж таки довгенько він мешкає за межами Батьківщини. З представників інших видів спорту помітними постатями були «баскетболіст» Зураб Хромаєв, олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірина Мерлені, велогонщик Ярослав Попович.

Але навіть вони не врятували ситуацію. Навряд чи у непрезентабельному вигляді цього дійства винна сама пані Захарова, адже є режисер­постановник. Не полишало відчуття, що перебуваю в якомусь дивному місці й через те, що кожен, хто брав мікрофон до рук, мав поздоровити всіх з Новим роком, який нібито вже настав, та Різдвом Христовим. (Один із каналів телебачення покаже запис програми у перші дні 2008 року). Люди таки плуталися і вітали, бідолашні, з наступаючим...