ЦИТАТИ ТИЖНЯ

23.11.2007

Володимир Філенко,
член блоку «НУНС»
— про «сліпоту» колег, котрі відмовилися підписувати коаліційну угоду з БЮТ:

— Бачте, хтось там не прочитав коаліційну угоду. А чого ж ти мовчав до виборів? Тобі що, повилазило? Ти що, не знав, що вийшли лідери, сказали, що між БЮТ і «Нашою Україною» є коаліційна угода? Чому ж ти тоді не поборював її? Бо потрібен був відповідний результат. А тепер, коли є результат, хтось кому не побачив.

(«Українська правда»)

Микола Азаров,
перший віцепрем’єр­міністр
— про пресу, що не тямить у капусті, яка входить до раціону українців:

— Ну молодці! Так красиво обіграли капусту. Я читаю і думаю: «Ну невже я такий дурень, така недолуга людина, що можу казати таку маячню». Не можна ж так... Яким би я там не був, але я міністр фінансів цієї країни. Ну не можна так принижувати...

(УНІАН)

 

Віктор Черномирдін,
посол Росії в Україні
— про власне нерозуміння Голодомору:

— Був Радянський Союз, був голод, великий голод. І дійсно, постраждали й українці, й росіяни, й інші національності. А тут стільки емоцій... Ми цього не розуміємо... Я не знаю, кому це вигідно і що за сплеск цих емоцій.

(«ІнтерфаксУкраїна»)

 

Сергій Ківалов,
колишній голова Центрвиборчкому
— про вручення йому відзнаки
з нагоди 10річчя ЦВК:

— Як пам’ятають усі, тоді проти мене було розв’язане повномасштабне цькування. Насправді ж мене намагалися звинуватити в тому, що я чесно і сумлінно виконував обов’язки голови ЦВК.

(пресслужба Ківалова)

Ігор Смешко,
екс­голова СБУ
— про позбавлення його Ющенком дипломатичного
рангу:

— На представленні нового голови СБУ Турчинова в 2005 році Президент дякував мені за «той хрест», який я проніс під час Помаранчевої революції. Очевидно, що з часом він передумав і вирішив, що одного «хреста», який він свого часу «поклав» на мене, мало. І вирішив додати сюди ще й «терновий вінок».

(«Дєло»)