А в зоопарку левам м’яса не додають

22.11.2007

До Черкаської міської ради із заявою звернулися члени трудового колективу міського зоопарку. Працівники звіринця висловлюють недовіру своєму директору Віталію Турському і відмовляються працювати під його керівництвом.

Такі дії вони мотивують тим, що у зоопарку не вистачає кормів для більш ніж 100 видів тварин. За словамими працівників, вага кормів, що завозять на склад звіринця, значно відрізняється від тих цифр, які значаться у бухгалтерських документах. Наприклад, пшениці було завезено 3000 кг, а в документах чомусь цього зерна стало втричі більше. Те саме відбувається і з сіном та просом — маса кормів у бухгалтерії зоопарку дивним чином збільшується. Крім того, стверджують люди, дикі тварини у черкаському звіринці не забезпечені повною мірою не лише кормами, а й необхідними медикаментами.

У заяві колективу йдеться і про те, що в останні роки в Черкаському зоопарку не проводили ремонт господарських приміщень та вольєрів для тварин. Третій рік будують вольєр для лева. Хоча ця споруда зов­сім не відповідає нормам утримання таких тварин. Люди обурюються ще й тим, що зоопарк закуповував будівельні матеріали, але куди вони поділися — таємниця за сімома замками. А ще, за документами, в зоологічному саду числяться люди, які, буцімто, там працюють. І хоча їх ніхто в очі не бачив, на ці «мертві душі» справно нараховується заробіток. Тому працівники черкаського зоопарку просять міську владу розібратися ще й з використанням фонду заробітної плати зоопарку. Вони переконані, що зарплата їхньому колективу свідомо занижується.

Як повідомили «УМ» у пресслужбі міського голови Черкас, у зв’язку зі скаргою колективу міського зоопарку відділ культури виконкому Черкаської міської ради підготував службову записку на ім’я мера міста Сергія Одарича з проханням перевірити фінансово­господарську діяльність підприємства. У свою чергу, директор Черкаського зоопарку Віталій Турський заявив «УМ», що звернувся із заявою в прокуратуру міста, бо вважає, що «членів колективу просто купили, аби вони написали таку заяву».

Тим часом, як зазначає заступник міського голови Черкас Сергій Гура, із сейфу Черкаського міського зоопарку кудись щезли бухгалтерські документи. При цьому доступ до сейфу мала обмежена кількість осіб. Тому міська влада залучила до перевірки фінансової та господарської діяльності зоосаду працівників управління боротьби з економічною злочинністю УМВС у Черкаській області.