Олег Блохін: Нинішній склад збірної повністю вичерпав свій потенціал

16.11.2007
Олег Блохін: Нинішній склад збірної повністю вичерпав свій потенціал

Олег Блохін. Фото Олександра ПРИХОДЬКА.

Поєдинки з командами Литви й Франції турнірного значення для українців уже не мають. Але голов­ний тренер «синьо–жовтих» Олег Блохін постарався зібрати на базі у Кончі–Заспі всіх найсильніших. Щоправда, наставника пригнічує серія травм, які не дозволяють розраховувати на Кучера, Русола, Несмачного, Калиниченка, Ми­халика. Під питанням участь у найближчих матчах Федорова, Єзерського й Воробея. Трохи застудився Шовковський. Через це керманич навіть повернув до головної команди Чигринського, який уже тренувався з «молодіжкою», а також викликав додатково Ващука й Романчука. На зустрічі з журналістами Блохін навіть пожартував: «Хоч сам виходь на поле. А в захисті можуть зіграти Баль і Кузнєцов».

Тренер не сумнівається, що налаштування на домашній двобій із французами у його підопічних буде належне, а от про завтрашній матч із Литвою говорить не так упевнено. Головною проблемою своєї команди Олег Володимирович вважає кадрову: «Потенціал, який у нас був три–чотири роки тому, ми використали до кінця. Люди втомилися, у них трапляються спади: як фізичні, так і психологічні — це закономірно. Тому постійно очікувати високих результатів не доводиться».

Також Блохін повідомив, що 6 лютого збірна України проведе товариський матч із командою Кіпру на її полі; на стадії завершення — переговори про організацію товариських поєдинків із Голландією, Туреччиною й Грецією. Фахівець відкрився, що має пропозиції очолити деякі клуби (пліткарі, зокрема, вперто «сватають» Блохіна в «Динамо»), але де саме він продовжить роботу, вирішуватиме не раніше, ніж по завершенні кваліфікації Євро–2008. Тоді ж оцінку його діяльності має дати виконком ФФУ.

Капітан збірної України Андрій Шевченко в розмові з журналістами заявив, що до збірної приїздить у піднесеному настрої й не збирається сачкувати в останніх матчах: «Вважаю, що зустрічі з Литвою й Францією важливі для кожного з нас персонально, і для збірної в цілому. Маємо довести, що Україна — серйозна команда, з якою треба рахуватися. У минулому відбірковому циклі ми не демонстрували яскравої гри, зате забезпечили позитивний результат. У більшості поєдинків ниніш­ньої кваліфікації ми демонстрували гарну гру, та от місце в таблиці нас не радує...»

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ

Кваліфікація на Євро–2008, група В:

І В Н П М О

1. Франція 11 8 1 2 23–3 25

2. Шотландія 11 8 0 3 20–10 24

3. Італія 10 7 2 1 17–7 23

4. Україна 10 5 1 4 16–12 16

5. Литва 10 3 1 6 7–13 10

6. Грузія 11 3 1 7 16–17 10

7. Фарери 11 0 0 11 3–40 0

17 листопада: Литва — Україна, Шотландія — Італія.

21 листопада: Україна — Франція, Грузія — Литва, Італія — Фарери.